Malaezu.ro

Escape Bucharest: din fabrică scapă cine poate

E prea cald, John; prea cald. Îi un vers dintr-o melodie de-ale lui Connect-R, dar nu mă întrebați cum de-am dat de el. Cert că l-am ascultat oricum după ce-am fost închis într-o fabrică din 1917, unde abilitățile mele de evadare au fost solicitate peste măsură de mult prea multele grade din încăpere. E prea cald, John; prea cald. De evadat tot am reușit până la urmă, căci n-are cum să se mai pună vreo cameră cu noi, însă până să ajung acolo am reușit să mă simt ca un călător în 104, luni dimineața. Apropo de asta, m-ar bate gândul să fac un escape în RATB.

Weekendul trecut am fost la Escape Bucharest, la Piața Rosetti nr. 3, ușor de ajuns. E clădirea aia mare care face umbră; singura clădire care face umbră. Misiunea noastră, ca să zic așa (adică a mea, a lui Emil, Alin, Ana și Șerban) era să evadăm dintr-o fabrică veche (undeva pe la o sută de ani vechime, cam așa). Afară era iunie, înauntru era noiembrie; afară era 2015, înăuntru era încă Primul Război Mondial.

Vorbim de un București aflat sub ocupație germană și de niște pasionați de escape room aruncați într-o fabrică, alături de câțiva ofițeri de comunicații din armatele aliate. Problema cu ofițerii ăia era că nu prea mai erau vii. Asta era vestea proastă; aia bună era aceea că înainte să-și dea duhul, rând pe rând au făcut un sistem de puzzle-uri ce nu poate fi detectat de nemți, care ar permite evadarea din fabrică. Bine, ce-i drept că nici asta nu era o veste încurajator de bună; mai degrabă semi-bună.

Ce aveam noi de făcut pe mai departe era să descifrăm codurile lăsate în urmă de prizonierii căzuți la datorie și să evadăm din cameră înainte să ne sufocăm; la propriu. E prea cald, John; prea cald. Dar treaba asta cu surplusul de grade în termometre s-a dovedit a fi și un aliat atunci când colega Ana și-a așezat personalitatea obosită pe jos și, privind în gol, a găsit o bucată de salvare; nu d-aia de la SMURD, că nu erau în perioada cu pricina.

Fabrica de la Escape Bucharest aduce câteva puzzle-uri noi în ochii mei, care merită niște biluțe albe. Sistemul de hint este reprezentat de un mix între un clasic buton și comunicarea prin walkie talkies, iar jocul reușește chiar să surprindă printr-un moment cheie în evoluția sa. Dacă vreți prețuri, aveți aici link-ul; dacă vreți rezervări, aveți aici link-ul. Așa cum ziceam, am reușit să evadez alături de exploratorii mei și-am luat-o rapid la fugă către un Mega Image ce încă mai avea frigiderele pline. Era prea cald, John; prea cald.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

 1. Escape Bucharest

  17 iulie 2015 - 11:58 am
  Răspunde

  :))) Chiar era prea cald. Multumim John 🙂

  Am instalat AC si am alungat caldura din Fabrica.
  Next teams will have a much „cooler” experience 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.