Malaezu.ro

Cum poți evada simplu dintr-o închisoare în România

Ce-i drept că „simplu” e un termen relativ și depinde cu ce compari lucrurile. Poate preferi să te uiți la cele patru sezoane Prison Break și să aplici tehnicile de acolo, nu-i neapărat o idee greșită. Greșit e să ajungi la închisoare în primul rând. Greșit e să faci ceva care să te ducă la închisoare în primul rând.

Dar să știi că titlul nu e chiar așa clickbait cum pare, că în fond am o reputație pentru evadări și, s-o spun direct, nu-i tocmai prima închisoare în care-mi fac de cap. Plus c-am avut și alte evadări mai eficiente, d-aici am reușit să scap în 59 de minute, suficient însă cât să se pună pe coloana reușitelor în tabelul meu cu escape rooms.

Până la urmă condițiile nu-s așa vitrege cum se plângea pătura pesedistă, cea care susținea gălăgios că trebuie să mai dăm din deținuți afară. Am avut un coleg de celulă care, trebuie s-o zic, mai rău m-a încurcat și nu era nici foarte vorbăreț. Dar în rest, dacă știi unde să cauți și cum să pui niște elemente cap la cap, poți construi cam ce vrei tu de parcă ai avea la dispoziție setul ăla de Lego pe care ți-l doreai în copilărie.

Asta și dacă n-ai coechipieri care să te lase să atârni legat de perete. Literalmente să atârni atunci când ai sub 1,70. Deci chiar dacă tu ești legat bine, iar colegul de celulă citește Fifty Shades of Grey tolănit în pat, asigură-te că-i rogi pe ceilalți să caute nenorocitele alea de chei chiar și acolo unde afirmă vehement că le-au căutat deja. Sau poți învăța tehnicile alea în care-ți scrântești un deget ca să te eliberezi. Ce-i drept nu știu exact care metodă e mai enervantă.

Oricum cred că-i mai bine să încerci o evadare d-asta de la Escape Room Adventure, pe Temișana 40 (fix în spatele Sălii Radio), decât din penitenciarele alea pline de scriitori moderni. Plus că de-aici te scoate cineva după 60 de minute în cazul în care ai dat-o în bară, nu trebuie să aștepți să treacă legea grațierii în Parlament. Apoi dacă ți-a plăcut poți da un like pe Facebook, să știe lumea că ești un om liber din nou.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.