Malaezu.ro

Ghost in the Shell e un fel de Westworld cu o poveste mai slabă, dar o grafică excelentă

Aseară am văzut Ghost in the Shell, filmul ăla nou în care Scarlett Johansson îi bate măr și pe japonezi după ce i-a făcut praf deja pe americani în Lucy și filmele Marvel.

Filmul are un vibe destul de puternic în jurul lui, nu neapărat pentru că în trailer o vezi pe protagonistă îmbrăcată într-un costum robotic ce imită pielea naturală și-ți dă senzația c-ar fi dezbrăcată, când de fapt nu e. Dar e o ecranizare după niște manga și un anime din ’95, deci ridică la cote impresionante curiozitatea geekșilor.

Pentru că nu vreau s-o lungesc foarte mult îți spun că dacă te-ai uitat la Westworld o să recunoști o poveste aproape identică ce revoluționa anii ’90, dar care pare cam epuizată în prezent. Plus că dacă ai văzut niște filme făcute de Hollywood cu inteligență artificială și corporații secrete cam știi tot ce se întâmplă, că-s multe clișee d-alea despre cum un robot e folosit de niște băieți răi pe post de armă, apoi află că are un trecut de care nu mai știa și se întoarce împotriva lor.

În schimb, pentru că nu vreau să fiu Grinch și pentru că filmul chiar mi-a plăcut, dincolo de poveste, te anunț că o să ai parte de o Japonie futuristă foarte mișto concepută, atât la nivel de univers (care-i transpus din manga originală), cât și de grafică și efecte vizuale.

O altă chestie faină e finalul (în general secvențele de acțiune, dar în special finalul), care-i realizat digital într-o proporție copleșitoare ce ar putea face și Avatarul să se simtă prost. Aș fi vrut să văd mai multă acțiune, mai mulți roboți, mai multe chestii d-astea care țin de un blockbuster și un fantasy și mai puțină poveste cufundată în clișee. Plus că Scarlett Johansson are niște mișcări ce nu mai au nevoie de niciun fel de promovare; practic, dacă alegi să mergi la filmul ăsta strict pentru ea n-o să pleci dezamăgit.

Ca să trag un fel de concluzie Ghost in the Shell e un film ok, poate puțin supraevaluat, dar dacă nu vii cu așteptări generate de animeul ăla de acum 27 de ani atunci livrează ce promite. Recomand Imax tocmai pentru grafica aia excelentă de care ziceam și în titlu.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.