Malaezu.ro

Am făcut un infografic despre situația veniturilor în fotbalul românesc

Ieri dimineață am participat la un eveniment organizat de Liga Profesionistă de Fotbal la Arena Națională, de unde am plecat cu mai multe date foarte interesante pentru cei pasionați de subiectul ăsta. Sunt chestii care țin de situația economică a fotbalului românesc, dar care, dacă extrapolăm puțin, duc către alte probleme importante cu care se confruntă așa-numitul sport rege.

Cum ar fi prezența scăzută a oamenilor pe stadioane, care are la bază mai mulți factori: lipsa calității fotbalului, zilele și orele de programare foarte proaste (sunt meciuri puse inclusiv luni la ora 21), lipsa infrastructurii, dar și lipsa implicării autorităților locale sau a sponsorilor în promovarea fenomenului. Eu recunosc că nu mă pot uita la Liga 1 nici măcar la televizor pentru că e o diferență foarte mare în momentul în care urmăresc un meci în Premier League de la ora 16, apoi schimb canalul la o partidă din România de la 18.

Ideea e că cei de la LPF și-au propus ca în perioada următoare să aducă din ce în ce mai mulți parteneri aproape de fotbalul românesc și să realizeze împreună cu aceștia tot felul de evenimente în jurul unui meci de fotbal, astfel ca spectatorul să nu vină la stadion doar pentru cele 90 de minute de joc, ci să aibă ce să facă inclusiv înainte, poate chiar și după partidă. Activările astea sunt destul de ușor de făcut atunci când ai un stadion precum National Arena sau Cluj Arena, unde s-au organizat deja fel de fel de întâmplări, însă ceva mai greu de gestionat în orașele cu comunități mici. Dar eu sunt curios despre ce-o să iasă.

Cum ziceam, ieri am plecat de la eveniment cu foarte multe statistici pe care cred c-ar fi interesant să le descoperiți. În sensul ăsta, cu datele primite de la LPF am făcut un infografic care să vă ajute să parcurgeți mai ușor informațiile.

Infografic LPF

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.