Malaezu.ro

Ce trebuie să știi despre Insta Night și cum poți urmări și tu evenimentul

Nu știu cum vezi tu lucrurile, însă dacă excludem Facebook, rețeaua socială care le știe pe toate, mie Instagram mi se pare locul care reușește să adune constant cei mai mulți oameni în România. Twitterul e în moarte clinică de mult, Snapchat a fost o fumigenă și e folosit mai nou doar pentru a face poze cu filtrele de acolo pe care apoi să le distribui în altă parte, Google+ n-a prins niciodată oricum, iar pe LinkedIn e o altă lume cu alte priorități și nu prea poți să te manifești așa cum vrei de câte ori vrei.

Printre atâtea discuții despre cum mediul online ucide presa scrisă, conținutul de tip foto va înlocui comunicarea prin cuvinte, iar vloggingul va duce la sfârșitul bloggingului Instagram pare a fi o constantă care atrage de partea sa un public larg, de la antreprenori la vedete, de la bloggeri la vloggeri, de la elevi de liceu la părinții acestora.

Mi-am propus ca în perioada următoare să înțeleg mai bine cum funcționează Instagram dincolo de ideea aia simplă de a face o poză, a o edita puțin și a o posta cu multe hashtaguri.

Am participat la Webstock la un panel dedicat rețelei în cauză și m-am bucurat atât de faptul c-am avut ocazia să aflu niște chestii noi, dar și că mi s-au confirmat unele lucruri; gen faptul că SnapSeed și VSCO sunt cam Champions League la capitolul editare, ambele aplicații pe care le folosesc și eu pentru a-mi edita fotografiile. Despre subiectul ăsta poți citi mai multe la Cristian, cel care a fost moderatorul discuțiilor de la Webstock.

Următorul eveniment pe care vreau să-l bifez în acest sens e Insta Night, un concept gândit de Cristian Manafu care va avea loc pe 19 octombrie la Qreator by IQOS. Evenimentul implică două workshopuri de seară ce au ca subiect central Instagramul și care sunt adresate oamenilor activi în social media. Unul dintre workshopuri va fi susținut de către Alex Damian (Blogger & Fotograf), Mihai Baloianu (Visual Marketer), Silvia Drăgșan (Performance Marketing Specialist, WebDigital) și Cristian Simonca (Blogu’ lui Otrava). În cel de-al doilea Cristian Șuțu (Blogger & Fotograf) va avea o sesiune aplicată, în care participanții vor învăța lucrând.

Deși locurile la eveniment au fost epuizate, primul workshop va fi transmis live pe Facebook la adresa www.facebook.com/manafu.ro, începând cu ora 19:00. Așa că, deși în sală vor fi prezenți oameni activi în social media, poți urmări și tu evenimentul online dacă ești curios să afli mai multe despre Instagram și vrei să îți dezvolți contul personal și conținutul pe care îl publici acolo. Am să revin și eu cu impresii în cazul în care îți e mai ușor să parcurgi în scris principalele idei de la eveniment după încheierea acestuia.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.