Malaezu.ro

Cel mai nou serial cu supereroi se numește Krypton și e despre bunicul lui Superman

Am văzut primele două episoade din Krypton, sunt disponibile pe HBO GO, următoarele vor apărea pe măsură ce sunt lansate în State. Îmi place să cred despre mine că nu ratez niciun film sau serial cu supereroi, oricât de proaste ar fi. Și am văzut unele proaste rău.

Dar revenind la Krypton, în cazul în care nu ești familiarizat cu universul DC Comics și totuși, dintr-un motiv care mie-mi scapă vrei să vezi serialul ăsta, e bine să știi că numele său vine de la denumirea planetei natale a lui Superman. Sigur ai mai auzit de kryptonită până acum, de-acolo vine.

Mai departe, așa cum Bruce Wayne devine Batman după ce părinții săi sunt uciși, iar Peter Parker devine Spider-Man după ce e mușcat de un păianjen radioactiv, așa devine Kal-El Superman ca urmare a exploziei planetei Krypton; mă rog, more or less.

Deci acțiunea serialului se întâmplă cu destul de mult timp înainte de evenimentele astea, cam cu vreo două generații, iar protagonist e bunicul lui Superman, Seg-El, care nu e bătrân, evident, ci e doar un puști. Din prezentul nostru călătorește în timp un băiat pe nume Adam Strange, care poartă o șapcă la care kryptonienii se uită cum se uită generația Z la telefoanele Nokia din anii 2000. Ăsta îl anunță pe Seg-El că nepotul lui va fi ceva erou foarte important, doar că până atunci trebuie să mai salveze planeta de câteva ori, cam cât să ducă mai departe două generații, până când oricum o să explodeze.

Krypton aduce ușor a Gotham ca fir narativ, adică are la bază un univers arhicunoscut, dar vine cu o poveste nespusă până acum. Te-ai gândi că e cam dificil să aduci aceleași personaje din jurul lui Superman într-o perioadă aflată cu 100 de ani înainte de nașterea sa, dar până la urmă e un serial SF, deci e cu călătorie în timp și extratereștri nemuritori. Gen Brainiac, care e principalul antagonist.

Serialul pare ok, dar după două episoade e greu să zici mare lucru. Dacă ești adept al bingingului atunci poți aștepta până apar toate, vor fi 10 în total; altfel cred că-ți găsești 40 de minute pe săptămână să le urmărești constant. Eu știu c-o voi face, cel puțin la primul sezon.

https://www.youtube.com/watch?v=I8QL_s0SrgI

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.