Malaezu.ro

Asta e lista mea cu cele mai așteptate filme din 2017

Ca în fiecare an, în ultima săptămână a anului în curs public aici o listă a filmelor pe care le aștept în anul următor. Mă ajută pe mine să văd la final dacă mi-au fost respectate sau înșelate așteptările, dar și pe tine pentru a-ți face o idee despre ce filme să vezi în anul care vine și dacă suntem sau nu pe aceeași lungime de undă. Poți începe prin a consulta listele făcute pentru 2015 și 2016.

 1. Assassin’s Creed (6 ianuarie, distribuit de Odeon Film)
Într-un mod destul de ciudat, lista de anul trecut o încheiam cu același film, programat să apară inițial la sfârșit de decembrie 2016. Ținând cont de mai multe aspecte, printre care și lansarea lui Rogue One în exact aceeași perioadă, Assassin’s Creed a fost devansat cu două săptămâni.

Încă aștept ecranizarea aia a unui joc video care să rupă cu adevărat box office-ul, pentru că până acum Warcraft a fost singurul care a reușit să iasă din anonimat; dar nu suficient, părerea mea.

2. The Founder (27 ianuarie, distribuit de Forum Film)
The Founder e povestea lui Ray Crok (interpretat de fantasticul Michael Keaton), nimeni altul decât omul care a pus bazele francizei McDonald’s. Un antreprenor nebun și o idee de afaceri strălucită pentru vremea ei: comenzi gata în 30 de secunde, par a fi rețeta unui film cu adevărat bun.

Plus interpretarea lui Keaton și replica aia genială din trailer: „McDonald’s can be the new American Church; and it ain’t just open on Sundays!

3. Logan (3 martie, distribuit de Odeon Film)
Wolverine e un personaj super mișto, dar care a cam dat-o în bară pe marele ecran în ultima vreme. Chiar dacă Hugh Jackman se chinuie să dea tot ce are mai bun, de multe ori am avut senzația că producătorii din spatele filmelor au tras prea tare de personajul său.

Cu toate astea, filmul Logan încearcă o abordare ușor diferită a unui Wolverine îmbătrânit și mizează pe relația dintre el și profesorul Xavier, în scaunul căruia revine Patrick Stewart.

4. Guardians of the Galaxy Vol 2 (5 mai, distribuit de Forum Film)
Primul Guardians of the Galaxy a fost, după umila mea părere, cel mai bun film al Universului Cinematografic Marvel. Comic, lipsit de clișeele filmelor cu super-eroi, cu o distribuție de senzație și suficient de realist cât poate fi un film cu acțiune consumată în spațiu. Adică măcar nu vedem cum e New Yorkul distrus din nou.

Rocket și Groot au devenit unele dintre cele mai simpatice personaje Marvel, iar curiozitatea unei versiuni Baby Groot dezvăluită atât cât trebuia în trailer mă ucide încet!

5. Alien: Covenant (19 mai, distribuit de Odeon Film)
Încă n-am văzut Prometheus, primul film al seriei de prequeluri care continuă cu Alien 5 (sau Alien: Covenant), dar la ora la care scriu articolul ăsta m-am apucat de filmele originare ale seriei și nu înțeleg cum de m-au lăsat ai mei să le văd când eram mic.

Din ce-am citit, noul Alien o să aibă foarte multe referințe la producția din ’79, doar că eu sper să nu fie o nouă încercare nereușită de a revitaliza o franciză ce ar fi trebuit lăsată să se odihnească în pace.

6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (26 mai, distribuit de Forum Film)
On Stranger Tides, al patrulea film al seriei (cel din 2011) m-a cam dezamăgit. Asta poate și pentru că ștacheta fusese ridicată foarte sus odată cu primele trei părți. Cu toate astea, simpatia mea față de Jack Sparrow rămâne, la fel și curiozitatea să văd ce mai poate stoarce Johnny Depp de la personajul său.

Bonus: după absența din ultimul film, Orlando Bloom se întoarce în rolul lui Will Turner!

7. The Mummy (9 iunie, distribuit de Ro Image)
The Mummy e (încă) o încercare de rebraning modern al unui film clasic; asta deși, dacă stăm să ne gândim puțin, din ’99 până azi n-a trecut chiar așa mult timp (asta dacă nu-l luăm în considerare pe cel din ’32). Majoritatea rebrandingurilor ăstora au dat greș și, sincer să fiu, eu sunt pesimist și legat de rolul pe care-l poate face Tom Cruise.

Vorbim totuși de o listă a celor mai așteptate filme, iar The Mummy își face loc în mod cert în primele 10.

8. Spider-Man: Homecoming (7 iulie, distribuit de Intercom Film)
Varianta de Spider-Man a lui Tom Holland pare a fi cea mai apropiată ce ideea creată de Stan Lee în benzile desenate; sau cel puțin cu impresia asta am rămas eu după interpretarea puștiului din Captain America: Civil War.

Și chiar dacă e a treia încercare a Omului Păianjen, eu abia aștept să văd cum se integrează în MCU și cum se luptă cu The Vulture, portretizat de același Michael Keaton amintit anterior.

9. Justice League (17 noiembrie, distribuit de Freeman Entertainment)
DC Extended Universe are două noi încercări în 2017 după fabulosul Suicide Squad și ceva mai nereușitul Batman vs Superman. Întâi de toate o vedem pe Wonder Woman în iunie, însă capul de afiș pare a fi Justice League.

Un fel de echivalent al Răzbunătorilor Marvel, Liga Dreptății unește personaje precum Batman, Superman, The Flash, Wonder Woman, Aquaman sau Cyborg cu scopul de a proteja lumea. Sper să avem și o poveste bună, nu doar un film în care Batman încearcă să îi aducă împreună pe eroi, ei se ceartă pentru că au personalități complexe, iar apoi se unesc și salvează Pământul.

10. Star Wars: Episode VIII (15 decembrie, distribuit de Forum Film)
Niciun an fără Star Wars, pare a fi noul motto de la Lucas Film. După episodul VII din 2015 și Rogue One de anul acesta, iarna lui 2017 aduce și episodul VIII, care nu are parte de un titlu de sine stătător momentan.

Tot ce știm e că va continua povestea lui Finn și Rey din The Force Awakens și va relua momentul întâlnirii dintre fată și Luke Skywalker. Un alt punct de interes major se dovedește a fi rolul Generalului Leia Organa, în special după regretatul deces al actriței Carrie Fisher.

Primul trailer oficial pentru Star Wars: Episode VIII e anunțat să apară abia în primăvară; poate pe 4 mai, așa-zisa zi a Forței.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Gabi Miron

    28 decembrie 2016 - 5:32 pm
    Răspunde

    Cred că voi merge doar la Assassin’s Creed, Pirates of the Caribbean și Star Wars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.