Malaezu.ro

Live blogging de la Premiile Oscar 2017

Mi s-au părut destul de slabe filmele de Oscar de anul ăsta; anul trecut Spotlight, The Revenant sau The Danish Girl au fost mult mai bune, plus că exista și elementul ăla central numit Leonardo DiCaprio. În 2017 pare că marele semn de întrebare e despre câte dintre cele 14 nominalizări va reuși La La Land să transforme în statuete.

Eu sper ca perechea de protagoniști formată din Emma Stone și Ryan Gosling să fie spartă de Natalie Portman (Jackie) și de Casey Affleck (Manchester by the Sea), cu șanse destul de mari pentru al doilea, dar foarte puține pentru prima. Mahershala Ali (Moonlight) și Viola Davis (Fences) sunt favoriți pentru cuplul de roluri secundare, în timp ce românii sunt interesați să vadă dacă Toni Erdmann, filmul produs de Ada Solomon va fi ales drept cel mai bun film străin; din partea Germaniei.

Sper ca Jimmy Kimmel să fie mai bun decât Chris Rock, gazda ediției trecute care s-a axat excesiv pe tema absenței actorilor de culoare din rândul nominalizaților. Probabil că tema centrală anul ăsta va fi Donald Trump.


3:25: Oscarurile întârzie să înceapă, interviurile și pozele de pe covorul roșu sunt multe, iar pauzele publicitare cu George Clooney de pe Digi 24 sunt dese; enervant de dese. Până acum cel mai interesant lucru e tweetul ăsta al lui Stan Lee:

3:45: Ceremonia cu numărul 89 e deschisă de Justin Timberlake cu un moment nu la fel de reușit ca cel din debutul Globurilor de Aur de anul ăsta. În schimb, discursul lui Jimmy Kimmel mi-a plăcut mult, iar atacurile la Trump nu au fost deloc subtile. Cred c-a rezistat cam 90 de secunde până să facă prima referință la Președintele Statelor Unite.

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight)
Mahershala Ali e primul pariu pe care l-am nimerit în noaptea asta. Dacă ești amator de seriale la fel ca mine probabil că-l știi deja din House of Cards sau, mai recent, Luke Cage și poți să-i dai o șansă și în Moonlight; chiar dacă el face tot filmul.

Cel mai bun machiaj: Suicide Squad
După ce Batman vs. Superman a câștigat aproape tot ce se putea la Zmeura de Aur, un nou film DC își adjudecă un premiu important. In your face, Marvel!

Cele mai bune costume: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Cine mă cunoaște îmi știe și pasiunea pentru universul Harry Potter. Oscarul ăsta, oricât de neînsemnat ar părea, e o bucurie personală; și o dovadă că fantasy-ul există și la Academie.

Cel mai bun film documentar: O.J.: Made in America

Cel mai bun montaj de sunet: Arrival

Cel mai bun mixaj de sunet: Hacksaw Ridge

Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Viola Davis (Fences)
Am mai câștigat un pariu; și încă un actor de culoare câștigă un Oscar. Vestea bună e că cei de la Digi 24 nu au mai făcut un studio în care să comenteze ce se întâmplă la Dolby Theatre; vestea proastă e că reclama cu George Clooney continuă în fiecare pauză publicitară.

4:55: Jimmy Kimmel spune că tema ediției de anul ăsta a Premiilor Oscar e despre persoana care ne inspiră pe fiecare în parte. Ciudat, puteam să jur că tema e Donald Trump.

Cel mai bun film străin: The Salesman (Iran)
Deci n-a câștigat Toni Erdmann, filmul reprezentant al Germaniei produs de românca Ada Solomon. Ceea ce înseamnă că n-o să vezi pe Facebook zilele următoare postări despre cum un film românesc a câștigat la Oscar; deși cel mai probabil o să vezi postări despre cum un film românesc a pierdut la Oscar.

Cel mai bun scurtmetraj de animație: Piper

Cel mai bun film de animație: Zootopia (Bă, ce bun e filmul ăsta, incredibil!)

Cele mai bune decoruri: La La Land
11 statuete mai târziu ia și La La Land primul Oscar. Câștigătorul pentru cele mai bune decoruri a fost anunțat de perechea Christian Grey – Anastasia Steele; cel mai ciudat e că cele 50 de umbre ale lui Grey i-au adus lui Jamie Dornan un costum alb.

5:15: Un autobuz special cu turiști care făceau un tur al Hollywoodului a oprit la Dolby Theater și i-a adus pe oamenii ăia îmbrăcați cu geci groase și căciuli pe cap în mijlocul ceremoniei de decernare a Oscarurilor. Faină idee, deși reacțiile oamenilor care trebuiau să pară surprinși de ceea ce li se întâmplă dau de dorit. Plus că cine face un tur al Hollywoodului fix când se dau Oscarurile? N-ar trebui să fie închise tururile alea în perioada asta?

Cele mai bune efecte speciale: The Jungle Book (Care nu e Doctor Strange, din păcate.)

Cel mai bun montaj: Hacksaw Ridge

Cel mai bun scurtmetraj documentar: The White Helmets

Cel mai bun scurtmetraj: Sing

5:50: Jimmy Kimmel i-a dat un mesaj în direct lui Donald Trump, să-l verifice dacă se uită la Premiile Oscar. Cam așa arată:

Cea mai bună imagine: La La Land (Momentan Jimmy n-a primit niciun răspuns de la Trump.)

6:00: Seria „Mean tweets” primește o ediție specială de Oscar; trebuie să recunosc că Trump ar fi făcut o impresie mai bună dacă le-ar fi scris el. Imediat după John Legend interpretează piesa City of Stars de pe coloana sonoră a musicalului La La Land, dar nu la fel de fain cum au făcut-o Ryan Gosling și Emma Stone în film. Scuze, John!

Cea mai bună coloană sonoră: La La Land
Vine ca o surpriză, știu. :)) Adevăratul punct de interes în momentul ăsta e ce va face Donald Trump și dacă îi va răspunde sau nu lui Jimmy Kimmel pe Twitter.

Cea mai bună melodie originală: City of Stars (La La Land)
Îți las și dovada că Emma și Ryan o cântă excelent. Iar La La Land a ajuns la 4 Oscaruri și se îndreaptă către cel pentru regie și pentru cel mai bun film.

6:20: Moment In Memoriam interpretat de Sara Bareilles. Pe ecran apar, printre alții, chipurile lui Prince, Kenny Baker (R2-D2), Debbie Reynolds și Carrie Fisher. Momentul se încheie cu aceeași Prințesă Leia exclamând: May the force be with you!

Cel mai bun scenariu original: Manchester by the Sea

Cel mai bun scenariu adaptat: Moonlight
Ambele statuete destinate scenariștilor au fost previzibile, părerea mea. Dar în fond e exact așa cum am spus la începutul nopții: selecția de anul ăsta a fost destul de modestă. Manchester by the Sea e un film ok cu un Affleck foarte bun, dar atât, în timp ce Moonlight nu m-a impresionat absolut deloc; noroc cu Mahershala Ali.

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (La La Land)
Nu știu dacă ai aflat, dar Damien Chazelle are 32 de ani; și a câștigat un Oscar pentru regie. Tu cu ce te poți lăuda până la vârsta asta? Oricum, mă bucur pentru La La Land, e genul ăla de film pe care fie-l iubești, fie urăști; și care polarizează internetul; și e bine, c-o să se facă meme-uri și o să uite lumea de DiCaprio.

6:45: Dacă voi da vreodată vreo audiție și voi juca rolul lui George Clooney din reclama la Nespresso o s-o iau fără probleme. Am învățat perfect fiecare replică, fiecare gest, fiecare cută a cămășii, tot.

Cel mai bun actor într-un rol principal: Casey Affleck (Manchester by the Sea)
Foarte bun rolul lui Affleck; cum ziceam, cel mai bun aspect al filmului ăla. Dar concurența a fost slăbuță anul ăsta, dacă venea Eddie Redmayne cu vreunul dintre rolurile din The Theory of Everything sau The Danish Girl câștiga detașat. Personal, cred că Michael Keaton a făcut un rol mult mai bun în The Founder, dar n-a fost nici măcar nominalizat.

Cea mai bună actriță într-un rol principal: Emma Stone (La La Land)
Mi-am dorit Natalie Portman pentru un rol pur și simplu genial în Jackie. Cu toate astea, dacă aș fi pariat aș fi pus pe Emma; care face un rol mișto și cred că a ridicat mult musicalul ăsta. Și care mi-a plăcut mult și în Birdman, Magic in the Moonlight sau Irrational Man. Până una, alta, n-a fost nicio surpriză majoră în toată ediția asta de Oscaruri.

Cel mai bun film: La La Land
Musicalul ăsta despre o poveste clișeică de dragoste între un cântăreț de jazz ratat și o actriță aspirantă nu prea avut concurență. Bine, asta pe lângă faptul că-i și foarte bun; e, așa cum ziceam, genul ăla de film cu care ai o relație profundă de love/hate. Dar cultura de la Hollywood și în special din Academie apreciază astfel de filme, iar acum lumea va vorbi și mai mult despre câștigul meritoriu sau nu de care se bucură La La Land. Dar, ca să fie totul clar, mie mi-a plăcut super mult și cred c-a câștigat corect.

Partea nasoală e că s-au terminat Premiile Oscar 2017 și Donald Trump tot nu i-a răspuns lui Jimmy Kimmel pe Twitter.

Update: Cel mai bun film: Moonlight
Ăăă… Sunt confuz. Știți momentul ăla de la Miss Universe în care Steve Harvey a anunțat câștigătorul greșit? Tocmai s-a întâmplat și la Hollywood. Noul câștigător al statuetei pentru cel mai bun film al anului e Moonlight. Cel puțin momentan. La americani urmează o noapte lungă, nu se știe cine o să se bucure următorul. Emma, dragostea mea!

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.