Malaezu.ro

Cinci lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te apuci de Marvel’s The Punisher

Netflix se pregătește să lanseze la apă unul dintre cele mai așteptate seriale ale acestui sfârșit de an: cele 13 episoade din Marvel’s The Punisher vor putea fi urmărite în platformă începând cu 17 noiembrie. Da, atât de puțin a mai rămas.

Antieroul interpretat de Jon Bernthal este unul dintre personajele care au avut cea mai mare priză la public în cadrul parteneriatului dintre Marvel și Netflix, iar seria dedicată veteranului de război Frank Castle se anunță a fi destul de întunecată și brutală, ceea ce te-ar putea lua prin surprindere dacă ai încă în minte acțiunea din Thor: Ragnarok. Pentru a-ți fi mai ușor să te familiarizezi cu povestea sa am adunat mai jos câteva lucruri pe care ar fi bine să le știi înainte de a da startul sesiunii de binging din weekend.

1. Serialul va fi un fel de origin story pentru The Punisher; zic „un fel de” pentru că nu merge pe rețeta clasică în care protagonistul are parte de un incident care-i va schimba viața, capătă super-puteri pe care încearcă să le controleze și brusc descoperă un villain care apare în peisaj fix în același timp. Asta și pentru că mare parte din povestea lui Frank Castle a fost deja prezentată publicului în cel de-al doilea sezon din Daredevil, deci nu-i vreun spoiler faptul că familia lui a fost ucisă și el a pornit un fel de vendetă personală față de cei responsabili. Cu toate astea, deși contextul este deja cunoscut, va fi interesant de urmărit parcursul său de la echipamentul militar la costumul negru cu craniu pe piept.

2. The Punisher reunește câteva personaje deja existente în universul creat de Marvel și Netflix, printre care cel mai celebru nume este cel al lui Karen Page, pe care posibil s-o știi deja din Daredevil. Un alt personaj este cel al lui Turk Barrett, un golan care a mai apărut deja atât în Daredevil, cât și în The Defenders și care pare genul ăla de escroc care le știe pe toate și care-i ajută pe eroi (de obicei sub amenințarea unui pumn) să rezolve problemele cu care se confruntă. În altă ordine de idei C.B. Cebulski, un băiat cu funcție importantă la Marvel a zis în cadrul Asia Pop Comic-Con că un alt erou Marvel își va face apariția în serial. Nu se știe dacă-i vorba despre unul care și-a făcut deja simțită prezența pe micile ecrane sau un erou complet nou. E liber la speculații.

3. Poate nu știai, dar înaintea serialului Netflix The Punisher a mai apărut în alte trei filme pe marele ecran. Debutul lui Frank Castle a avut loc în 1989, atunci când a fost interpretat de nimeni altul decât Dolph Lundgren, însă cel mai cunoscut film este cel din 2004, care l-a avut ca protagonist pe Thomas Jane; și care n-a fost deloc vreo reușită. În 2008 a apărut Punisher: War Zone, un alt reboot al seriei care n-a avut niciodată un succes suficient de mare încât să aibă parte și de o continuare. Mă hazardez să afirm că în sfârșit lui Castle i se va face dreptate; sau, mă rog, și-o va face singur.

4. Principalul antagonist al serialului va fi Billy Russo, interpretat de Ben Barnes. Russo e unul dintre cei mai importanți dușmani ai lui Punisher și fost coleg al lui Frank Castle pe vremea când cei doi serveau împreună în forțele speciale. În benzile desenate Russo poartă numele de Jigsaw, dar nu te gândi că are vreo legătură cu filmul horror cu titlu similar. Numele de Jigsaw i se trage ca urmare a faptului că Frank Castle i-a băgat fața printr-un geam, iar în urma operației de refacere chipul său a ajuns să pară compus din piese de puzzle. Spre deosebire de varianta din comicsuri, în care Russo e un asasin al mafiei, în serial acesta va fi liderul unui serviciu militar privat.

5. Premiera sa a fost mutată pe 17 noiembrie ca urmare a atentatului din Las Vegas din această toamnă. De altfel Jon Bernthal chiar a declarat că speră ca serialul să ajute Statele Unite în cadrul eternei dezbateri pe tema controlului de arme. Nu știu cum va fi privit totul de americani, dar știu că ăsta e un subiect destul de sensibil pentru ei acum, iar un context în care un justițiar ia legea în propriile mâini și omoară fără remușcări oameni poate crea tot felul de discuții.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.