Malaezu.ro

Am văzut Crima din Orient Express în noua Sală Grand Ultra din Băneasa

Săptămâna trecută am fost în Băneasa să văd Crima din Orient Express; filmul a apărut deja în cinematografe pe 24 noiembrie și este unul vizionabil. Adică nu te aștepta la ceva wow, însă pe mine m-a ținut băgat în poveste și m-a făcut atent asupra cazului pe care-l avea de rezolvat Hercule Poirot. Nu citisem cartea Agathei Christie și nu știam deznodământul, poate că și asta m-a ajutat să fiu mai conectat la evenimente și să încerc să le gândesc mai atent; poate și faptul că nu aveam un termen de comparație precum la Justice League.

Dacă simți nevoia să compari filmul cu aventurile lui Sherlock Holmes, precum am simțit eu, e bine să știi că Hercule Poirot nu e la fel de carismatic, iar acțiunea și nivelul ridicat de entertainment sunt înlocuite de faptul că aici se pune mai mult accent pe mister și pe construirea personajelor și a relațiilor dintre ele; mi-aș fi dorit să am subiect la bac de explicat relația dintre două personaje din cartea Crima din Orient Express, mi se pare fascinant cum se întrepătrund toate, fiecare cu fiecare.

Dincolo de film vreau să-ți povestesc puțin despre Sala Grand Ultra din Băneasa, pentru că în sfârșit am ce să zic și de bine despre cinematograful de acolo și chiar ți-l pot recomanda acum, dacă ești dispus să treci cu vederea distanța pe care o ai de parcurs înainte. Grand Ultra și-a făcut un update de final de an și acum vine cu câteva noutăți pe care eu unul le-am resimțit din plin; asta și pentru că am mai văzut filme înainte acolo și pentru că îmi e mai ușor să compar.

Care ar fi noutățile cu care vine sala? Cei de la Grand Cinema & More zic c-ar fi cea mai luminoasă imagine de cinema posibilă astăzi în lume. Eu mă feresc de exprimări de genul „cea mai”, că n-am de unde să știu dacă-s adevărate, dar pot să-ți spun că este într-adevăr mult mai luminoasă ca înainte, atunci când tocmai acest aspect mă făcea să fiu critic față de sala aia. Era haos să vezi un film întunecat acolo, acum s-a rezolvat și treaba asta, la Orient Express nu am avut nicio problemă.

Grand Ultra vine cu singurul sistem de fotolii active Guitammer din România. Asta înseamnă că îți va vibra scaunul sub fund la sunetele joase și foarte joase din coloana sonoră a filmelor. Eu am resimțit asta din plin în trailerele dinaintea producției, dar și în momentele în care erau niște cadre cu trenul Orient Express pe șine; e chiar plăcută senzația și nu se face abuz de ea, deci nu te deranjează.

Un alt update al sălii e designul Black Box care implică pereți, plafon și scaune închise la culoare, astfel încât nimic să nu-ți distragă atenția de la film; mă rog, e posibil ca cei de la Grand Cinema să nu fi luat în calcul și spectatorii care stau pe Facebook, dar asta e altă discuție. Ecranul cică ar fi cel mai mare din țară, cu o lungime de 22,5 metri și o înălțime de 13 metri. Lucrul ăsta e ușor de verificat dacă stai să cauți datele, deci eu îi cred pe cuvânt când spun asta, n-ar avea de ce să se laude cu informații false.

Nu în ultimul rând Grand Ultra are, din nou conform comunicatului, „cel mai performant sistem audio disponibil în lume: Dolby Atmos.” Lăsând la o parte acel „cel mai” de la început de frază, sistemul audio era bun și înainte, nu s-a schimbat nimic, dar e bine de menționat că acolo e singurul disponibil în România. Mai tehnic spus e vorba de 52 de boxe, dispuse pe pereții laterali și pe plafonul sălii, care ajută nu doar la o poziționare precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și la mișcarea sa în funcție de acțiunea filmului, putând reda simultan până la 128 de obiecte audio independente.

Să mergi să vezi un film acolo și să-mi spui cum ți se pare. Eu oricum vreau să mai bag o fisă ca să mă asigur că la Crima din Orient Express n-a fost vorba doar de noroc.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.