Malaezu.ro

Am văzut Patrick Melrose, monologul unui dependent interpretat de Benedict Cumberbatch

Dac-ar fi să fac un top al motivelor pentru care ar trebui să te uiți la serialul ăsta interpretarea lui Benedict Cumberbatch ar fi undeva pe primele cinci poziții. Și asta nu înseamnă deloc că Patrick Melrose n-are altceva de oferit, ci că tot ce are mai bun e oferit prin însuși protagonistul său.

Acum câțiva ani, într-o sesiune de Q&A pe Reddit Cumberbatch a fost întrebat ce personaj literar ar vrea să joace dacă ar putea alege un singur nume. Răspunsul lui a fost Patrick Melrose, iar dacă urmărești primul episod al miniseriei ăsteia poți vedea clar de ce.

O să vezi un tip dependent de heroină (practic dependent de orice drog, dar na, cu toții avem un favorit), asocial și cu ceea ce americanii numesc daddy-issues. O să vezi un monolog foarte, foarte mișto gândit, făcut exact după chipul și asemănarea lui Cumberbatch, dar și o interpretare care scoate în față un fel de mix între Sherlock și Smaug. Apropo, dacă n-ai văzut scena în care Cumberbatch îl interpretează pe Smaug în The Hobbit îți recomand cu tărie s-o faci; cu foarte multă tărie.

Revenind. O să mai vezi un umor macabru uneori greu de apreciat de un public care nu s-a lovit niciodată de el. Eu nu-s în mod special fanul genului ăsta de producție, dar am râs bine de tot de câteva ori. Cred că depinde și de nivelul de toleranță al fiecăruia dintre noi.

Ca să înțelegi, în fix primul cadru al primului episod Patrick Melrose află prin telefon că tatăl lui a murit. Zic că-n primul cadru ca să nu crezi că bag spoilere. O să vezi pe parcursul episodului un om care se plimbă cu o cenușa lui ta-su prin oraș sau care participă la o petrecere funerară organizată de evrei. Fac precizările astea ca să știi la ce să te aștepți.

Despre Patrick Melrose în sine trebuie să știi că la origini a fost o colecție de cinci volume scrise de Edward St Aubyn, având la bază exact viața autorului, cu tot ce implică ea: dependența de droguri și alcool, moartea părinților și așa mai departe. Cele cinci romane au fost transpuse acum pe micul ecran într-o miniserie de cinci episoade, fiecare având la bază unul dintre titlurile originale: Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk și At Last.

Primul episod poate fi văzut deja pe HBO GO, următoarele patru vor apărea săptămânal.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.