Malaezu.ro

Am văzut Pieces of a Woman, un film cu Vanessa Kirby și Shia LaBeouf

Primul film pe care-am așteptat să-l văd în 2021 este producția Pieces of a Woman, cu Vanessa Kirby (The Crown) și Shia LaBeouf protagoniști. Și-ți pot confirma că este, totodată, și primul film bun al anului.

Într-o discuție avută cu Angela de la Cineamator după ce am văzut trailerul, mi-a spus că a intrat în depresie doar urmărind acele trei minute. Vestea bună, însă, e că filmul nu e chiar atât de depresiv cum e prezentat în trailer. Dar are alte calități care-l fac să iasă în evidență.

Dacă ți-a plăcut Marriage Story atunci o să-ți placă și ăsta. Pieces of a Woman îți oferă acces la aceeași atmosferă intimă din viața unui cuplu care, în urma unei tragedii personale, se destramă încetul cu încetul. Vanessa Kirby este Martha, o femeie aflată pe punctul de a naște primul ei copil. Partenerul ei de viață este Sean (Shia LaBeouf), iar împreună cei doi se pregătesc de cel mai frumos moment al vieții lor.

Faptul că în punctul ăla tu vei ști deja deznodământul face primul act al filmului chiar și mai greu de privit. Nu-ți face griji, nu-ți voi da spoilere de niciun fel, mai mult decât găsești deja în trailer sau în descrierea filmului. O naștere problematică duce la decesul imediat al nou-născutului și aruncă în disperare viețile celor doi potențial părinți.

Primele 20 de minute ale filmului sunt de o intensitate incredibilă și-ți prezintă în detaliu intimitatea travaliului prin care protagonista este nevoită să treacă. Filmată dintr-o singură bucată secvența se mută de la un părinte la altul pentru a-ți arăta trăirile și neputința fiecăruia. Vanessa Kirby oferă o lecție de actorie ce va rămâne mult timp întipărită în memoria oricărui cinefil care alege să urmărească filmul ăsta. Naturalețea cu care reușește să intre în pielea unui personaj sfâșiat de durere este, pe cât de frumoasă, pe atât de tristă.

Însă filmul nu se oprește la intrigă, evident, ci-ți arată modul în care cuplul alege să depășească momentul greu într-un context în care toate piesele de domino par a cădea una după alta. Așa cum e firesc, fiecare are propriile nevoi și propria percepție asupra situației și asupra modului în care ar trebui să meargă mai departe. La care se adaugă presiunea socială, opiniile, bârfele și privirile celor din jur, care se așteaptă de la tine să te comporți într-un anume fel.

Pieces of a Woman nu e neapărat despre tragedia pierderii unui copil, ci despre tragedia de a trăi o viață în urma acelui moment marcant. Este un carusel emoțional care-ți poate smulge o lacrimă, dar care se joacă totodată cu un amestec de sentimente de tristețe, revoltă și milă. Și, trebuie să recunosc, te va provoca și pe tine să judeci deciziile protagoniștilor chiar dacă știi că nu e cel mai moral lucru de făcut. Pentru că așa e firea umană și e greu de controlat, iar asta face ca filmul în cauză să fie unul chiar bun.

Îți recomand să-l descoperi pe Netflix începând cu 7 ianuarie și să-ți iei 2 ore în care să te deconectezi de la propria realitate și să faci parte din realitatea dură a celor două personaje principale.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.