Malaezu.ro

Pregăteşte-te să mergi „În mijlocul furtunii”! Din 12 septembrie, în cinematografele din toată ţara

Prima idee despre filmul Into the Storm: este un disaster movie, nu un film dezastru. Este un film cu şi despre dezastre, un film în care în mod surprinzător mama natură, nu omul este antagonistul principal. Şi uite aşa (re)descoperim şi noi că natura este cu mult mai periculoasă ca forţa omului de rând. Ce faci atunci când te trezeşti că o tornadă cu o lăţime de 3.2 km vine spre tine? Rămâi pe loc? Fugi din calea ei? Fugi spre ea? Acestea sunt întrebările care au stat la baza filmului.

Steven Quale, regizorul producţiei analizează şi descrie prin munca sa comportamentul diferitor oameni în condiţii extreme, puşi faţă în faţă cu cea mai periculoasă tornadă din istorie. Filmul În mijlocul furtunii este văzut atât prin perspectiva unor profesionişti ce se ocupă cu studiul acestui gen de fenomen meteorologic extrem dar şi a unor amatori puşi faţă în faţă cu moartea şi supravieţuirea în acelaşi timp. Nu este un film despre o apocalipsă generală, nici pe departe o editare a unui 2012 mai puţin reuşit decât s-ar fi aşteptat, ci este povestea unei apocalipse locale, a unei comunităţi puse în faţa dezastrului.

Primul plan al filmului îl prezintă pe Pete (Matt Walsh), liderul unei echipe de cercetare aflate în căutare de tornade dintre cele mai periculoase. Alături de el, Allison (Sarah Wayne Callies) şi Daryl (Arlen Escarpeta) investighează apariţia mai multor tornade într-o singură zi în oraşul Silverton. Această parte profi a filmului se întâlneşte cu Gary (Richard Armitage; The Hobbit) şi familia sa care încearcă să se adăpostească de furtună.

Povestea lui Gary este povestea unui tată nevoit să-şi crească cei doi băieţi aflaţi acum în perioada adolescentă de unul singur. Director-adjunct, o fire distantă şi rece, se înstrăinează de copiii lui, Donnie (Max Deacon) şi Trey (Nathat Kress) pentru ca ulterior dezastrul ce pune stăpânire pe comunitatea de care aparţin să rezolve toate problemele familiei.

Into the Storm ne prezintă latura ştiinţifică a unui astfel de eveniment, oferind publicului date concrete despre pericolul oferit de apariţia unei tornade dar este în acelaşi timp şi o poveste de viaţă despre unitatea de care trebuie să dea dovadă nişte caractere atât de diferite în lupta pentru supravieţuire. Deşi porneşte de la o idee clasică, aceasta este dezvoltată pe parcurs într-o poveste plăcută care nu îţi oferă timpul să te plictiseşti pe scaun. Filmul nu este un documentar despre o tornadă, aşa cum poate fi interpretat, ci oferă o acţiune captivantă, situaţii cu care nu am vrea să ne întâlnim niciunul dintre noi şi imagini spectaculoase chiar din… mijlocul furtunii!

Câteva idei altfel despre film găsiţi pe EmilCalinescu.EU, iar din 12 septembrie vă puteţi duce la cinematograf să-l vedeţi şi singurei; bine, nu chiar singurei, luaţi-vă şi prietenii cu voi. E distribuit în România de Freeman Entertainment şi vine şi cu un trailer drăguţel:

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.