Malaezu.ro

A apărut prima universitate din lume la care se studiază Pokemon Go

Pokemon Go a fost abordat din atât de multe unghiuri și exploatat cât de mult s-a putut de aproape oricine în ultima perioadă încât e greu să mai găsești o știre despre joc care să fie, literalmente, știre. Brandurile folosesc lure ca să atragă pokemoni și totodată clienți, antreprenorii (fie ei și de ocazie) se gândesc cum ar putea scoate bani pe urma jocului, astfel că mai fiecare domeniu de interes, de la business la sport sau politică s-a intersectat în ultima lună cu Pokemon Go.

Integrarea jocului într-o disciplină școlară era, din punctul meu de vedere, doar o chestiune de timp, astfel că prima universitate din lume care va studia Pokemon Go este cea din Idaho, Statele Unite. Totuși nu este vorba despre o materie de sine stătătoare, iar studenții de-acolo nu vor avea un curs de prins pokemoni, ci jocul va fi analizat în cadrul unui curs general despre gaming.

Disciplina se va numi „Pop Culture Games” și va studia relațiile dintre tineri și modul în care aceștia pot duce un stil de viață activ prin intermediul jocurilor. O chestie care mi se pare super tare chiar dacă nu luăm în calcul vânătoarea de pokemoni. Ideea cursului a venit după ce în campusul universității s-a creat o comunitate de jucători de „Humans vs. Zombies„, un joc live-action prin care tinerii trebuie să fie atenți și să nu fie mușcați de vreun zombie; un fel de „Rațele și vânătorii” post-apocaliptic.

Dincolo de elementul fizic, studenții vor învăța în timp ce prind pokemoni și despre importanța lucrului în echipă așa cum reiese el din alegerea unei echipe de joc (Valor, Mystic și Instinct) cu care să cucerești apoi Arene. Comunicatul de presă emis de Universitatea din Idaho cu privire la subiect poate fi citit aici.

Sunt curios ce alte jocuri se vor regăsi în programa școlară, pentru că aria de selecție e super atractivă; cât timp nu studiezi stilul de viață al personajelor din GTA. În altă ordine de idei, nu pot să nu mă întreb ce teme pentru acasă vor primi studenții: să prindă vreun pokemon anume? Să cucerească vreo Arenă? Sau poate să atingă un anumit nivel în joc?

(sursa foto)

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Simina

    2 august 2016 - 9:58 am
    Răspunde

    Este un curs despre gamificare! Nu stiu daca o putem numi stiinta inca, dar se ocupa cu crearea unei interactiuni placute de antrenare a clientului intr-o activitate care sa il aduca mai aproape de produsele comercializate de un magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.