Malaezu.ro

M-am uitat la primele două episoade din noul sezon The Powerpuff Girls

În ultimele zile oamenii de pe internet se powerpuff-icau cu ajutorul unui site și umpleau rețelele sociale de poze cu omuleți Powerpuff. Lucru care nu-i neapărat greșit, căci și eu am încercat aplicația aia, dintr-o curiozitate pe care încă nu am reușit s-o înțeleg. Mi s-a părut o strategie de promovare taman potrivită pentru un desen animat care ținea lipiți de ecranele televizoarelor cu tub generația de copii din anii 2000 și care vrea să se reinventeze. Eu eram unul dintre acei copii care știau fiecare personaj al seriei.

Ieri a debutat pe Cartoon Network noul sezon al Fetițelor Powerpuff, la 11 ani distanță de la difuzarea ultimului episod al seriei originale. Am avut o a doua curiozitate pe care încă nu am înțeles-o și mi-am petrecut 20 de minute uitându-mă la primele două episoade (de câte 10 minute fiecare). E prima oară când văd desenul animat în varianta originală, în engleză, și am constatat că încă mai aveam în cap vocile dublajului românesc: „orașul Townsville!” spunea naratorul la începutul fiecărui episod.

Noul sezon pare a fi o continuare firească a celui de-al șaselea, care s-a terminat în martie 2005: nu aduce un nou început al poveștii, iar personajele sunt, în mare parte aceleași. În primele două episoade îi revedem (pe lângă cele trei protagoniste) pe primarul orașului (care continuă să mănânce murături) și pe Prințesa Morbucks (care continuă să aspire la titlul de fetiță Powerpuff). Nu i-am văzut deloc pe profesorul Utonium și pe principalul antagonist Mojo Jojo, dar e loc pentru toată lumea în episoadele ce vor urma.

Îmi lipsește intro-ul seriei vechi, cel în care ne era prezentată originea fetelor (dulce, acrișor și ceva fermecător!), însă m-am bucurat să văd că episoadele se încheie la fel ca până acum: ziua este salvată din nou de fetițele Powerpuff! Cei 10 ani care au trecut peste Universul Powerpuff își fac simțită prezența prin apariția unor gadget-uri moderne și a unei aplicații de mobile cu care poți chema monștri să atace orașul; lucru care mi se pare foarte tare!

Nu știu exact ce succes va avea noul sezon și cum va fi primit de generația tânără, însă dacă sunteți colegi de generație cu mine, ca să zic așa, cred c-o să vreți să vă uitați la primele două episoade; măcar așa, din curiozitatea de-a vedea cum s-au schimbat desenele animate în ultimii 10 ani. Și pentru o porție scurtă, dar binevenită de nostalgie.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.