Malaezu.ro

Cum să promovezi cea mai liniștită localitate din țară

Tschlin este considerat drept cel mai liniștit sat din Elveția, undeva prin munți. Cred că știți la ce mă refer, că România e plină de astfel de localități uitate de lume pe știu eu ce deal sau vârf de munte.

Legenda spune” că Tschlin este atât de liniștit încât atunci când un telefon sună în sat este auzit în toate colțurile sale. Pornind de la treaba asta s-a născut o idee foarte tare de promovare a locului: agenția Jung von Matt/Limmat din Elveția a amplasat un telefon special în mijlocul satului, i-au oferit un număr propriu și i-au provocat pe oamenii din toată lumea să sune. Provocarea spunea că, deși telefonul nu era păzit sau ceva, de fiecare dată se găsea un sătean (dintre cei 166 din Tschlin) care să răspundă. Atunci când receptorul nu era ridicat de nimeni, cel care a sunat avea să primească o vacanță în regiunea respectivă a Elveției sau alte premii.

Campania a durat 6 zile în care toți locuitorii din sat și-au desfășurat activitățile în mod normal, exceptând faptul că alergau în grabă către telefonul din sat atunci când acesta suna. Iar dacă la început era destul de liniște, după un timp telefonul avea să sune la foc automat: în cele 6 zile au fost efectuate peste 4.000 de apeluri, cu peste 30.000 de încercări.

Vă mai aduceți aminte de emisiunile alea de Crăciun de pe Pro TV la care te chinuiai să suni ca să intri în direct cu Moșul și să primești un cadou? Cam asta s-a întâmplat și în Tschlin, doar că la un alt nivel.

Campania aduce puțin aminte de cea făcută în Suedia, care a fost la rându-i un adevărat succes; doar că n-a avut premii. Iar ideea unui număr de telefon personalizat, prin care oamenii să discute cu locuitorii unei anume zone e din ce în ce mai populară. Credeți c-ar trebui implementată și în România? Și dacă da, unde ar prinde cel mai bine?

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Simina

    30 iulie 2016 - 4:16 am
    Răspunde

    In Bucuresti la Universitate! Cam cat ar sta un telefon acolo inainte sa dispara? Ce companie ar putea sa furnizeze serviciul asta, ca de ale noastre eu m-am lamurit de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.