Malaezu.ro

Patru rivalități ale sportului modern care pot deveni subiect de film

Săptămâna asta am văzut la cinema filmul Borg / McEnroe despre rivalitatea celor doi tenismeni de la începutul anilor ’80. Nu i-am prins pe băieții ăștia jucând, dar am citit numai lucruri bune despre carierele lor. Nici despre film nu mă documentasem înainte tocmai pentru că am vrut să fiu surprins cu privire la rezultatul final.

Imaginează-ți că s-ar face un film despre finala Champions League din 2005 dintre Milan și Liverpool (acel 3 – 3 fabulos), ai trăi total diferit totul dacă n-ai cunoaște faptul că englezii urmează să întoarcă în repriza a doua diferența de trei goluri administrată de italieni în primele 45 de minute.

Dacă mă întrebi pe mine îți recomand să mergi la filmul ăla fără să te interesezi în prealabil despre rivalitatea celor doi. Dacă mă cunoști mai bine probabil că știi că eu mă manifest destul de mult când urmăresc diverse competiții sportive și trăiesc meciurile la intensitate destul de ridicată. Fix senzația asta am avut-o și în timp ce mă uitam la confruntarea dintre Borg și McEnroe, că habar n-aveam ce urmează să se întâmple și îmi venea să sar de pe scaun la punctele mai încinse ale meciului.

Nu mă așteptam ca filmul să fie așa bun. Eram super curios să-l văd pentru că mi-a plăcut mult Rush, despre rivalitatea piloților de Formula 1 James Hunt și Niki Lauda și mă așteptam să meargă în aceeași direcție; e mai bun ca Rush, chiar îți recomand să-l vezi dacă ești pasionat de tenis sau ești în căutarea unui film de viață care să-ți arate (încă o dată) că nu există o cale ușoară de a deveni cel mai bun.

Pornind de la treaba asta m-am gândit c-ar fi o idee interesantă ca pe viitor să se facă mai multe filme despre rivalitățile din sport.

 

1. Messi / Ronaldo

Probabil că primele nume care-ți vin în minte când te gândești la rivalitățile din sport sunt Leo Messi și Cristiano Ronaldo, indiferent c-ai treabă cu fotbalul sau nu. Duelul dintre ei mi se pare genul ăla de confruntare între sportivul super talentat, carismatic, modelul tuturor puștilor și sportivul a cărui carieră are la bază multă muncă și antrenamente dure, cel care e considerat adesea un personaj negativ și criticat de mulți, dar care uimește de fiecare dată prin performanțele sale. Cred că un film despre poate cea mai mare rivalitate din fotbal cu Messi și Ronaldo protagoniști ar atrage multe priviri.

2. Mayweather / Pacquiao

Lupta dintre Mayweather și Pacquiao din 2015 a fost promovată drept „Bătălia secolului”. Deși Floyd a avut de-a lungul timpului mulți adversari și fiecare a atras atenția cu ceva, parcă niciunul nu s-a ridicat la nivelul lui Manny, iar asta nu neapărat din perspectiva meciului în sine, ci a confruntării din afara ringului. Cinematografia are deja mai multe experiențe în zona de filme cu boxeri, deci o ecranizare a confruntării dintre cei doi n-ar fi chiar așa imposibilă.

3. Vettel / Hamilton

Cei mai buni piloți de Formula 1 în prezent au parte fiecare de povești fascinante și cariere de invidiat. Dacă Vettel are în palmares patru titluri mondiale consecutive, Hamilton se bucură de alte recorduri incredibile: cele mai multe curse pornite în pole position din istorie, cele mai multe puncte făcute în carieră, cele mai multe podiumuri într-un sezon sau cele mai multe victorii pe circuite diferite. Viețile celor doi ar merita o ecranizare, plus că un film ce are la bază curse cu mașini (monoposturi, mai corect) n-are cum să plictisească.

4. Federer / Nadal

Evident. Probabil că te-ai gândit și tu la cei doi până să ajungi în punctul ăsta al articolului. Și numai dacă privim la Laver Cup, turneul încheiat recent la care cei doi au făcut pentru prima dată echipă ne dăm seama ce film bun ar ieși cu ei protagoniști. Indiferent ce favorit ai în tenis, e greu să fii imparțial atunci când ai de-a face cu un duel între Roger și Rafa, chit că poate te deranjează gesturile spaniolului sau te atrage postura de gentleman a elvețianului. Un film în care să se prezinte o rivalitate atât de mare precum a celor doi, dar care să aibă drept concluzie îmbrățișarea asta e un „must” pentru toți iubitorii sportului.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.