Malaezu.ro

Am văzut Suburra, serialul Netflix la care trebuie să te uiți după ce ai terminat cu Narcos

Dacă-ți sună cumva cunoscut numele Suburra atunci e probabil fie să fi văzut filmul cu același titlu produs de italieni în urmă cu doar doi ani, fie să fi citit cartea publicată de Giancarlo De Cataldo și Carlo Bonini în 2013. Altfel, dacă-i pentru prima oară când auzi de denumirea asta e bine să ai în minte faptul că-i un serial produs de Netflix în italia și lansat cu doar câteva zile în urmă, pe 6 octombrie.

Dacă n-ai văzut nici filmul și n-ai citit nici cartea (nu c-ar fi neapărat necesar s-o fi făcut înainte să te apuci de serial) înseamnă că n-ai prea multe legături cu universul Suburra. Trebuie să știi că acțiunea se petrece pe străzile și în clădirile din Roma, iar evenimentul ce declanșează întreaga poveste e demisia primarului din capitala Italiei.

De-aici povestea e ușor de regăsit și în viața zilnică a oricărui român, îți dai seama că edilul ăla avea tot felul de combinații cât timp era la putere, iar acum că locul e lăsat vacant lumea începe să se agite pentru a se asigura că lucrurile merg conform planului; doar că fiecare facțiune are propria agendă.

Ce-i foarte fain la Suburra e că reunește sub același fir narativ mai multe medii pe lângă cel politic: ai o familie de traficanți, un clan de țigani, plus intrigile declanșate de Biserica Catolică de la Vatican. Practic toți vor cam același lucru, doar că în timp ce unii vor să cumpere un teren ca să poată face niște trafic de cocaină, spre exemplu, biserica are interes în afacere ca să mai poată ridica vreo Catedrală a Mântuirii Neamului; mă rog, nu musai o catedrală, dar tot să spele bani cumva.

Cei de la IndieWire au l-au caracterizat drept un răspuns față de Narcos, serialul Netflix devenit deja un standard când vine vorba de producții locale sau cu trafic de droguri; așa că dacă ți-a plăcut Narcos și nu te-a deranjat să auzi preț de vreo 30 de episoade limba spaniolă atunci îți va plăcea și Suburra și nu te va deranja că-i în italiană.

Serialul e un prequel al filmului din 2015 de care-ți ziceam, iar acțiunea sa are loc în 2008, cu trei ani înaintea evenimentelor din film, care se petrec în 2011. N-am găsit informații despre o eventuală continuare a sa, deci nu știu dacă a fost gândit strict pentru un singur sezon sau urmează să se mai facă și altele; nici n-am văzut filmul ca să-mi dau seama cum se leagă lucrurile.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.