Malaezu.ro

Cine este Ryan Wilder, noul protagonist al serialului Batwoman

La începutul acestei veri actrița Ruby Rose anunța că va părăsi producția Batwoman și nu se va mai întoarce pentru sezonul al doilea, în ciuda faptului că ea era chiar protagonista seriei. A făcut public anunțul ăsta imediat după difuzarea ultimului episod al primului sezon.

Sigur, Arrowverse nu este la prima situație de acest gen, în care producătorii să fie nevoiți să înlocuiască un personaj, însă Ruby Rose este primul protagonist care părăsește corabia; iar să schimbi un protagonist nu e chiar același lucru cu a schimba un personaj secundar.

Recent cei de la CW l-au concediat pe Hartley Sawyer (Ralph Dibny / Elongated Man) din serialul The Flash în urma unor tweeturi mai vechi cu caracter rasist postate de acesta. Dar dacă în cazul personajului lui Sawyer înlocuirea actorului poate fi ușor de justificat, deoarece Elongated Man posedă abilitatea de a-și schimba înfățișarea, în cazul lui Kate Kane lucrurile sunt ceva mai complicate.

În primul rând trebuie să știi că prima decizie luată de producătorii serialului Batwoman a fost aceea de a schimba personajul cu totul: astfel Ruby Rose va rămâne singura Kate Kane din Arrowverse, însă masca lui Batwoman va fi purtată de un chip nou, numit Ryan Wilder.

Mai mult, CW a păstrat tradiția și, la castingul realizat pentru noua protagonistă a precizat faptul că este în căutarea unui personaj LGBTQ, exact așa cum era și personajul lui Ruby Rose. În cele din urmă câștigătoare a fost Javicia Leslie, un nume mai puțin cunoscut publicului și care s-a remarcat în trecut mai degrabă pentru rolurile de comedie avute.

Mai trebuie să știi că Ryan Wilder este prima Batwoman de culoare dintr-o producție live action și că personajul ei nu-și are, cel puțin prin prisma numelui, originea în benzile desenate DC Comics; deci este o apariție cu totul nouă. Cu toate astea Wilder e descrisă chiar de producătorii seriei ca fiind „total diferită de Kate Kane, un personaj ușor de plăcut, haotic și neîmblânzit.” În opoziție, personajul lui Ruby Rose era extrem de disciplinat și beneficia de experiență militară.

Mai mult, Ryan Wilder este prezentat drept un personaj care a crescut singur pe străzile rău-famate ale Gothamului, făcând trafic de droguri și fugind de poliție, comparativ cu Kate Kane, un personaj venit din pătura superioară a societății, un membru privilegiat al familiei Wayne.

Cu toate astea, deși este măcar în aparență un personaj nou, Ryan Wilder are câteva rădăcini în alte personaje din universul lui Batman. Cel mai important nume aici este Harper Row (Bluebird), un alt erou LGBTQ cu o copilărie dificilă, care a servit drept sidekick lui Batman. O altă teorie spune că Wilder este de fapt Tamara Fox, sora lui Luke Fox (Camrus Johnson).

Dacă oricare dintre teoriile astea (sau altele) se dovedesc a fi adevărate, probabil nu vom afla acest lucru până târziu în cadrul sezonului, atunci când dezvăluirea ar urma să vină ca un plot twist. Dar la fel de posibil este și ca Wilder să fie propriul său personaj și doar să aibă ca sursă de inspirație alte nume.

Cel mai probabil sezonul al doilea din Batwoman se va concentra pe misterioasa dispariție a lui Kate Kane și modul în care absența ei va inspira un nou personaj să-i poarte costumul, exact cum absența lui Bruce Wayne a transformat-o pe ea în eroină la începutul primului sezon.

Caroline Dries, producătorul serialului a precizat faptul că personajul lui Kate Kane este mult prea important pentru a-l putea înlocui sau elimina fără nicio explicație și că „dispariția ei va fi unul dintre misterele sezonului secund.” Totodată știm că Ryan Wilder are un istoric pătat cu mai multe infracțiuni, deci nu este imposibilă teoria conform căreia viața sa să se schimbe tocmai ca urmare a unei întâlniri cu originala Batwoman.

Probabil că personajul Javiciei Leslie este cel mai riscant pariu al Arrowverse de până acum. Construit cu atenție, Ryan Wilder poate călca pe urmele lui Kate Kane și se poate dovedi exact eroul de care Gotham are nevoie; altfel putem la fel de bine să privim serialul ăsta nostalgici cu gândul că nimeni n-o poate înlocui pe Ruby Rose.

Sezonul 2 din Batwoman urmează să debuteze la CW (și pe HBO GO în România) în 2021.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.