Malaezu.ro

Scriu azi despre oamenii frumoşi din spatele marilor festivaluri din România (şi nu numai)

Scriam acum câteva zile pe Facebook o idee scurtă despre Bucharest GreenSounds Festival. Festivalul aflat la prima ediţie s-a întâmplat în weekend, de vineri până duminică în Herăstrău. Nu despre el vreau să vă povestesc în rândurile ce urmează, sunt convins că există site-uri specializate care au articole multe, poze multe, sunt convins că fanii şi nu numai au fost la festival. Joi seară, înainte să înceapă nebunia asta, am avut plăcerea să cunosc câţiva oameni frumoşi în backstage: nu artiştii, nu, ci alţi oameni şi mai frumoşi. Despre ei vreau să vă povestesc. (featured image)

Five’s le zice, şi sunt cei care s-au ocupat de asamblarea, ca să zic aşa, spectacolului ăsta; şi nu numai. Găsiţi voi detalii pe site despre cine sunt şi ce fac ei bun pe lumea asta, eu vreau doar să fiu subiectiv, cum stă frumos unui blogger. M-am dus total, dar total nepregătit la meetingul ăsta, dar n-avea să conteze oricum. Oamenii de acolo mi-au explicat frumos şi cu atenţie, aşa pe înţelesul meu despre cum stă treaba.

Băieţii de la Five’s se ocupă, mai exact, cam cu orice are legătură cu organizarea de evenimente, pe parte tehnică. Adică asamblarea lor. Că e vorba de concerte, festivaluri, evenimente sportive, tot felul de târguri şi expoziţii, ei se ocupă de mai toate. De la montarea scenei, a sunetului, a efectelor de luminii, aşezarea în detaliu a fiecărui cablu în parte cade în grija lor. Deci tot ce vezi tu impecabil la un astfel de eveniment e datorită lor, iar dacă e ceva ce să nu-ţi placă, îţi zic eu că de obicei e de vină artistul.

N-aş vrea să mă rezum la termeni tehnici, de specialitate, că nu ştiu câţi dintre voi o să-i citiţi până la capăt oricum; tocmai de-aia vreau să mă limitez la un limbaj uşor accesibil oricum, aşa cum mi-a fost şi mie prezentat. Five’s are la dispoziţie cam cea mai bună aparatură de pe piaţă şi cele mai solide materiale (că-s şi cele mai scumpe, nu zic). Prima întrebare care mi-a dat prin cap să o pun, una d-aia basic şi la obiect, a fost dacă au întâmpinat vreodată vreo problemă în timpul unui spectacol. Evident că nu, niciodată, în capul meu ştiam asta dar aveam nevoie de o confirmare.

Pe lângă Bucharest GreenSounds tot ei s-au mai ocupat de concertul VUNK din Promenada, de B’estfest, Iron Maiden, Liberty Parade, Judas Priest, Metallica şi multe alte spectacole. Găsiţi o listă completă pe site. Sunt cam cei mai buni din ţară la ora actuală, asta în special datorită profesionalismului şi seriozităţii, că deh, asta-i esenţa mai în orice domeniu. A, şi pe lângă serviciile de organizare pe care le pun la dispoziţie, mai şi închiriază şi chiar vând aparatură în caz că, ştiu eu, are cineva care citeşte asta nevoie de ceva.

Acum, nu ştiu de voi, eu am participat la câteva concerte sau acţiuni d-astea la viaţa mea, nu la fel de multe ca voi probabil, dar spre ruşinea mea nu m-am gândit niciodată ce se ascunde dincolo de artistul de pe scenă şi instrumentele de-l înconjoară. Am asistat la doar o parte infimă din ce înseamnă munca depusă pentru organizarea unui astfel de event, la câteva teste de sunet şi de lumini, la cum se pun cap la cap piesele pentru a ieşi ceva frumos şi m-am decis să le ofer, necondiţionat desigur, două lucruri celor de la Five’s: respectul meu şi sincerele mulţumiri că fac posibile toate acele experienţe frumoase de care ne bucurăm noi, oamenii de acolo de jos, din faţa scenei.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.