Malaezu.ro

Ce urmează să se întâmple cu serialele Marvel de pe Netflix

Sezonul al doilea din Iron Fist a debutat pe Netflix în urmă cu câteva zile, iar odată cu el a luat sfârșit ceea ce s-ar putea denumit „Phase 2” a serialelor Marvel; o titulatură care de altfel nu există decât în cadrul MCU, dar pe care o voi folosi fără regrete în articolul ăsta.

Dacă e să delimităm cumva etapele, probabil că Phase 1 a luat sfârșit odată cu seria Defenders. Dar să recapitulăm: în 2015 a debutat primul sezon din Daredevil, urmat de un prim sezon cu Jessica Jones. Ulterior a apărut un al doilea sezon Daredevil și abia apoi au fost introduși în scenă și ceilalți doi eroi principali, în ordinea numerelor de pe tricou, Luke Cage și Iron Fist. Concluzia primei faze a venit odată cu mini-seria Defenders, un cross-over care a reunit toți protagoniștii.

Phase 2 a debutat cu The Punisher, introdus inițial în sezonul doi din Daredevil și a continuat cu trei sezoane secunde pentru Jessica Jones, Luke Cage și respectiv același Iron Fist. Și gata, dacă le-ai urmărit pe toate să știi că ești la zi cu fenomenul, dacă nu măcar ai aflat ce ți-a scăpat și acum poți recupera.

Acum, dacă lăsăm la o parte discuțiile interminabile despre Disney Play, drepturile asupra personajelor și platforma pe care vor apărea mai departe serialele astea putem stabili și ce urmează să se întâmple; pe Netflix momentan, că nu există nicio informație oficială conform cărora producțiile și-ar face bagajele să se mute. Atenție mare, că tot ce vei citi mai departe conține spoilere.

 

Daredevil (sezonul 3)

Ultima oară când l-am văzut pe Matt Murdock murea la final de Defenders și învia apoi într-o mănăstire, însă practic toată lumea știe că e mort. Bonus, la final de Iron Fist 2 avem un post-credit scene cu el spovedindu-se, deci în cazul în care ai uitat, uite un reminder asupra faptului că trăiește. Sezonul trei e următorul în lista lansărilor Netflix și va avea inclusiv un panel dedicat la New York Comic Con de unde vom afla mai multe; probabil că va intra în platformă la începutul lui 2019. Later edit: intră în platformă pe 16 octombrie.

Vincent D’Onofrio se va întoarce în pielea lui Wilson Fisk, antagonistul primului sezon, în timp ce zvonurile spun că în sfârșit își va face apariția și Bullseye, practic principalul antagonist al lui Daredevil în benzile desenate. De asemenea povestea pare a avea la bază seria „Born Again” din comicsuri, în care în centrul atenției se va afla mama eroului, la rândul ei călugăriță la mănăstirea în care se află acesta.

 

The Punisher (sezonul 2)

În opinia multora primul sezon din The Punisher a fost cel mai bun serial Marvel / Netflix; iar asta spune multe în contextul în care el nici măcar nu era planificat, s-a născut organic ca urmare a succesului avut de personaj în confruntarea cu Daredevil. A servit drept origin story și practic ne-a prezentat atât trecutul lui Frank Castle, cât și traumele care-l bântuie în prezent și modul în care le gestionează.

Partea cea mai interesantă e că la final de sezon este „creat” Jigsaw, unul dintre cei mai importanți antagoniști ai săi, asta după ce antieroul îl dă cu capul de niște oglinzi pe Ben Barnes; excelentă scenă! Deși nu există informații concrete despre sezonul secund, cel mai probabil acesta îi va avea în prim plan pe cei doi, plus foarte multă violență.

 

Jessica Jones (sezonul 3)

Deși cel de-al doilea sezon al Jessicăi Jones nu s-a ridicat la nivelul primului, în special prin lipsa unui personaj negativ precum Killgrave, serialul a primit deja confirmarea pentru o parte a treia. David Tennant a declarat recent că nu există planuri în ceea ce privește întoarcerea sa și având în vedere situația lui Luke Cage (am scris despre asta mai jos), probabil că nici el n-o să-și facă apariția prin scenariu; asta deși în benzile desenate cei doi au un copil împreună.

Singura poveste care poate atrage la sezonul al treilea o reprezintă transformarea lui Trish Walker, prietena eroinei, în Hellcat și modul în care va gestiona aceasta atât provocarea de a avea super puteri, cât și relația cu Jessica Jones.

 

Luke Cage (sezonul 3)

Personal am văzut primele două sezoane din Luke Cage cu o dezamăgire teribilă în priviri, asta deși personajul lui a fost super ok în Jessica Jones sau Defenders. Povestea, în schimb, eternele clișee din cartierele locuite de oameni de culoare, villainii aproape inexistenți, toate astea au făcut din Luke Cage un insucces. Cel puțin până la ultimele 10 minute din sezonul al doilea.

Ăla e momentul în care eroul decide că nu prea mai merge să protejeze lumea în calitatea sa de erou, așa că e pregătit s-o ia pe căi necurate și să facă lucruri necinstite pentru a controla infracțiunile și a menține ordinea. Nu, în ciuda aparențelor n-am luat fraza asta dintr-un roman de Ispirescu. Așadar tot ce-mi doresc de la sezonul trei e să văd un Luke Cage aflat într-o zonă gri de operare și o poveste care să nu fie clișeică de la primul la ultimul episod. Partea bună e că finalul din Iron Fist 2 (din nou, vezi mai jos) pregătește terenul pentru Luke Cage 3, deci s-ar putea să iasă în sfârșit ceva bine.

 

Iron Fist (sezonul 3)

Simt nevoia să repet treaba cu spoilerele, pentru că sezonul secund din Iron Fist abia a apărut și poate nu vrei să afli deja cum se termină. Per total e mai bun ca primul sezon, dar mie mi-a plăcut și ăla oricum, spre deosebire de majoritatea celor care l-au urmărit; e mai violent și mai dinamic, iar personajul lui Danny e mai matur și mai sobru.

Revenind la sezonul trei, care n-a fost confirmat încă, dar care va fi produs cu siguranță. Foarte probabil că, după ce primele două capitole au explorat parcursul lui Danny Rand către Pumnul de Fier, cea de-a treia parte va face o incursiune ceva mai amplă în istorie, prezentând poveștile predecesorilor săi. Treaba asta a fost deja anunțată, indirect, prin tot felul de referințe din sezonul secund și accentuată în ultimul episod, atunci când este pronunțat numele lui Orson Randall, personajul care a posedat Pumnul de Fier înaintea eroului nostru.

Pe lângă asta sper că urmează mai multe povești cu Tyhpoid Mary, unul dintre antagoniștii sezonului doi, o femeie care suferă de personalități multiple și care, după ce era conștientă de existența a două identități, la final de sezon secund și-a descoperit-o și pe a treia. Spoiler: îi zice Bloody Mary.

 

Daughters of the Dragon (?)

Am pus un semn de întrebare aici pentru că încă nu se știe dacă serialul ăsta va fi făcut sau povestea sa va fi integrată într-unul dintre cele deja existente. Dar, între noi fie vorba, la cum evoluează curentul producțiilor centrate pe eroi de sex feminin s-ar putea ca un astfel de titlu să atragă.

Daughters of the Dragon e denumirea echipei formată de Misty Knight (polițista pe care o știm în special din Luke Cage) și Colleen Wing (sidekickul lui Iron Fist). Ambele personaje au evoluat în direcția potrivită din punctul ăsta de vedere: Misty și-a căpătat brațul robotic caracteristic, Colleen a primit din puterea Pumnului de Fier, plus că cele două s-au împrietenit bine de tot în episoadele în care au interacționat până acum. Deci indiferent că le vom vedea luptând cot la cot într-unul dintre sezoanele anunțate mai sus sau vom avea parte de un titlu independent, povestea lor e un pas firesc în evoluția personajelor.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.