Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre anularea serialelor Marvel de pe Netflix

E oficial, gata, toate serialele realizate de Marvel în colaborare cu Netflix au fost anulate. Dar hai s-o luăm cronologic și să vedem ce s-a întâmplat; atât cât se poate, că lucrurile sunt destul de complicate și nu e ca și cum avem vreun răspuns clar care să nu nască și mai multe întrebări.

Totul a început când Disney a anunțat că-și lansează propriul serviciu de streaming (pe care l-au denumit ulterior Disney+). Atunci când toți au crezut că-i vorba de un canal cu desene animate, gen Disney Channel, oamenii au zis că n-o să fie o platformă pentru copii și au anunțat, printre altele, mini-serii dedicate lui Loki (Tom Hiddleston), Falcon (Anthony Mackie) și Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), toate trei personaje importante în MCU, universul cinematografic Marvel.

Ăsta a fost momentul în care serialele Marvel de pe Netflix au trecut din planul 2 în planul 3. Concret, până acum serialele astea (6 la număr: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher și The Defenders) erau conectate doar cu numele de filmele de pe marele ecran. Cu excepția a vreo două, trei referințe la Captain America sau Avengers, Marvel Television nu ținea cont de ce face fratele mai mare. D-aia zic că acum au trecut din plan secund într-un plan 3, pentru că odată cu repartizarea personajelor de pe marele ecran pe micul ecran era clar că serialele produse pentru Disney+ aveau să fie principalii piloni de susținere a filmelor.

A urmat, tot cronologic, anularea destul de rapidă a lui Luke Cage și Iron Fist. La vremea respectivă multă lume a considerat că cele două seriale vor fi combinate într-o serie nouă, numită Heroes for Hire, bazată pe benzile desenate centrate pe cei doi eroi; mai ales că niciuna dintre cele două producții nu-și găsise o concluzie, iar povestea era rămasă în aer. De altfel, faptul că serialele au fost anulate din senin a fost primul semn că oamenii nu au avut în plan treaba asta și decizia i-a lovit puțin frontal.

Toate speranțele fanilor s-au năruit la scurt timp după difuzarea sezonului 3 din Daredevil, considerat de mulți cel mai reușit sezon al unei producții Marvel/Netflix. Anularea sa a născut o adevărată revoltă în rândul fanilor, oamenii au făcut petiții, actorii au recunoscut că speră să-și reia rolurile cândva.

Ăla a fost momentul în care am știut cu toții că nu mai există nicio șansă de salvare pentru serialele astea. Ba mai mult, a fost destul de clar pe atunci că ele urmează să se mute pe Disney+ și toată lumea ataca Disney pentru decizia asta. De altfel Disney nu-i chiar ușă de biserică, există zvonuri care susțin că The Gifted (serial produs de Fox pe vremea când nu aparținea de Disney) va fi și el anulat.

Anularea ultimelor două titluri din portofoliu (The Punisher și Jessica Jones) a venit firesc, cu mențiunea că cel din urmă mai are încă un cuvânt de spus, iar sezonul final din Jessica Jones va avea premiera în a doua parte a acestui an. Vestea bună pentru fani e că, atât în cazul lui Daredevil și The Punisher, dar și al Jessicăi, producătorii au reușit să gândească un final potrivit pentru poveste fără s-o lase în aer.

Acum urmează partea interesantă. Întâi de toate, sătui să-și ia valul de hate de la utilizatorii nemulțumiți, Marvel Television a emis o scrisoare prin care spune destul de clar că decizia de anulare a serialelor i-a aparținut lui Netflix. Textul a fost semnat de Jeph Loeb, care a lăsat o portiță deschisă în ideea în care e posibil ca pe viitor producțiile astea să fie continuate, într-o formă sau alta. Dar poate că exprimarea lui e doar o chestie de imagine și nu înseamnă nimic.

There is more. Royce Johnson (actorul care l-a interpretat pe detectivul Brett Mahoney în The Punisher) a confirmat faptul că există o clauză în contractul avut cu Netflix care spune că personajele nu vor putea fi folosite preț de doi ani de la momentul anulării serialelor. Ceea ce înseamnă că Disney nu poate continua serialele astea pe propria platformă prea curând. O teorie a conspirației neconfirmată încă (probabil n-o să fie confirmată niciodată oricum) spune că Netflix și-a anulat propriile seriale ca ele să nu poată fi folosite de Disney.

Ce urmează mai departe? În primul rând e important de notat că nu există vreun răspuns oficial dat de Netflix care să confirme sau să infirme povestea de mai sus. E clar că, cel puțin pentru doi ani, serialele astea nu-și vor găsi o continuare. Apoi decizia e la Disney, care probabil va profita de ăștia doi ani pentru a-și dezvolta propriile producții cu bugete super mari. Apoi au de ales dacă vor lăsa în urmă proiectul început cu Netflix sau îl vor relansa mizând pe nostalgia și interesul fanilor.

Foto: Dillen Phelps pentru Decider

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.