Malaezu.ro

Am văzut Show de seară, o alternativă pentru programele de late night show din România

Într-o industrie care a distrus tot ce înseamnă ideea de late night show prin emisiuni gen cea făcută de Capatos, nu e de mirare că ne ferim deseori de formatul ăsta; noi, ăștia din bula din care fac eu parte, cei care mai citesc ce scriu și cu care mai interacționez, că în rest foarte mulți români încă apreciază ce se întâmplă acolo.

În contextul ăsta mi se pare super îndrăzneață mișcarea de a face un late night show bazat mai degrabă pe stilul de televiziune american decât pe oferta de pe piața românească, tocmai pentru că s-ar putea să te lovești de un public confuz. Show de seară se vrea exact genul ăla de entertainment oferit de mai mari precum Jimmy Fallon, adaptat pentru condițiile de pe la noi.

Ceea ce eu cred că-i marele plus al show-ului e faptul că în spatele său se află o echipă formată din actori de stand-up comedy care știu cum să abordeze un conținut interesant și să-l adapteze mai apoi pentru un format tv. Gazda emisiunii e Viorel Dragu, iar din echipă mai fac parte Sergiu Floroaia, Toma Alexandru, Dan Frînculescu, Sorin Pârcălab și Cristi Popesco.

Formatul e destul de aerisit, durează 30 de minute și în fiecare emisiune Vio are câte-un invitat cu care să stea la glume și povești. Eu am avut ocazia să văd show-ul care va fi difuzat pe 17 aprilie, în a doua zi de Paști, unde invitat e nimeni altul decât Smiley; posibil să-l știi pe Smiley, a scos recent o piesă care a ajuns prin topuri după doar 24 de ore și s-a apucat chiar și de vlogging.

Am fost foarte curios despre cum au reușit băieții să să-și păstreze glumele din show-urile de stand-up (care-s ceva mai vulgare) într-un format nevoit să respecte rigorile televiziunii. Cred că tranziția s-a făcut destul de ok, iar rezultatul final e chiar bun. I-am pus și câteva întrebări lui Vio, ca să aflu și cum vede el toată treaba asta, așa că îți las mai jos răspunsurile lui.

Despre publicul din România: Cred că există public pentru genul ăsta de format, acum întrebarea e dacă e suficient de numeros încât să susțină costurile unei producții tv.

Despre rolul de gazdă: Acum un an jumătate eram la stand-up și, după ce am coborât, Sergiu mi-a zis că m-ar vedea peste câțiva ani prezentând un late night. Am râs și nu am crezut pentru că nu-mi trecuse prin minte așa ceva. În continuare râd și nu cred. Dar am zis să încercăm un pilot. Așa că am strâns echipa, am scris și am făcut.  Toți colegii mei ar putea prezenta acest show, dar în purul stil românesc, țin de scaun. 🙂

Despre adaptarea glumelor de stand-up pentru tv: Nu am întâmpinat dificultăți neapărat. Nu avem tourette și avem și noi o vârstă acum. 🙂

Despre subiectele alese pentru show: Avem în primul rând știrile. Lucrăm pe știri foarte mult și apoi luăm un subiect despre care am vrea să vorbim și care e și ofertant din punct de vedere al glumelor. Mai pe scurt, încă nu știm prea bine ce facem, dar sperăm să învățăm. 🙂

Show de seară se întâmplă în fiecare luni de la ora 20 pe Comedy Central, iar după fiecare episod vei putea vedea în reluare episodul anterior. Gen luni, pe 17 aprilie va fi episodul 3, iar după el, de la 20:30 va fi redifuzat și episodul 2.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.