Malaezu.ro

Care mai e situația jocurilor de escape room în teritoriu

Chiar dacă nu mai particip activ la jocurile de escape room îmi place să urmăresc situația lor și să văd ce se mai întâmplă. Pentru că am fost legat de ele atâta timp și chiar și acum lumea îmi cere recomandări. Trebuie să știi că în prezent trendul este unul descendent, astfel că mai multe centre de escape room se închid decât cele noi care apar pe piață.

De exemplu, atunci când am aflat că s-a deschis de curând un centru nou pe Constantin Daniel nr. 21 am fost curios în primul rând de ce ar putea oferi suplimentar față de celelalte și cum arată camerele acum, la ceva timp de la apogeul fenomenului în România. The Escape Room vine cu patru camere, dintre care eu am testat trei: Maze, Alice și Houdini, cărora li se mai alătură și Asylum.

În Maze am văzut, într-adevăr, un model de puzzle nemaiîntâlnit până acum și care mi-a plăcut super mult. M-am bucurat ca un copil în dimineața de Crăciun atunci când mi-am dat seama cum se rezolvă. Apropo de asta, Maze e cea mai mecanizată cameră pe care o au și nu prezintă niciun lacăt, fiecare element fiind acționat mecanic pe măsură ce rezolvi din puzzle-uri.

Eu sunt fan al camerelor cât mai mecanizate, dar cu toate astea cel mai mult mi-a plăcut în Alice; și nu neapărat pentru c-am realizat recordul camerei, de 25 de minute, ci pentru că am reușit să intru cel mai bine în pielea personajului din Wonderland și să mă conectez la starea aia de spirit. Cred că e un punct foarte bun de plecare pentru cei care n-au dat încă de gustul jocurilor de escape room, pentru că te va face să înțelegi de unde provine dependența din spatele lor.

Legat de Houdini îți pot spune că, dacă o alegi, urmează să intri în cameră legat cu cătușe de un coleg, iar asta va contribui la senzația ta de euforie cam ca atunci când mănânci ciocolată. O să exclami în același timp „cât de tare e!”, dorindu-ți în egală măsură să scapi de cătușele alea cât mai repede.

Per total am evadat din toate cele trei camere, am stabilit un record și am aproape-stricat un puzzle. În fond, toată reputația mea de om trecut prin tutorialele acelea care explică de ce nu e bine să folosești forța sau să muți din loc obiecte care nu trebuie mutate din loc devine nulă atunci când am alături un debutant. Care, în altă ordine de idei, își face foarte bine treaba și vede lucruri pe care ochiul meu experimentat le omite.

Alături de mine la The Escape Room au fost Andreea Tudor, Andreea Mihăilă și Valeria (jumătatea mai celebră a familiei Predoană).

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.