Malaezu.ro

A sosit momentul să mă laud cu ce am făcut la Internet and Mobile World 2014

Nu ştiu câţi dintre voi cunosc şi câţi nu ce înseamnă de fapt Internet and Mobile World, aşa că mă voi rezuma la o definiţie scurtă: este  cel mai important eveniment business to business, dedicat soluțiilor digitale, mobile și software ce a prezentat, prin companiile participante, peste 1.400 de soluţii de business şi aplicaţii. Adică mai concret, #IMWorld înseamnă atât mobile, tehnologie, cât şi social media, înseamnă soluţii practice de business, soluţii digitale, o serie fascinantă de conferinţe şi un future corner de vis!

Internet and Mobile World a fost împărţit încă de la început în trei scene de conferinţe, un future corner, zona internauţilor (networking area) şi multe standuri ale brandurilor care îţi puneau în faţa ochilor noile lor tehnologii, aplicaţii şi soluţii de business. Pe la conferinţe am fost în ambele zile (8 şi 9 octombrie), m-am mutat de la o sală la alta şi am încercat să cuprind cât mai multă informaţie. Am aflat câte ceva despre big data, despre ce înseamnă fenomenul smart şi cum poate fi el implementat în viitor mai departe de actualele wearables, am descoperit noi teritorii ale social media, pornind de la exemple concrete şi generalizate apoi, despre când, unde şi cum e bine să comunici pe fiecare canal în parte. A, da, şi pe lângă asta am fost pus la curent şi cu procedeul (extraordinar de complex, zic eu) prin care un hacker îşi duce la bun sfârşit o misiune de.. well, ce credeţi? hackereală. Mai multe despre conferinţe puteţi găsi la Livia pe blog.

Dar ce vreau eu să vă spun acum nu e despre conferinţele astea, ci mai degrabă despre ce am experimentat, ori am văzut la lucru la #IMWorld. Am să încep cu noile produse Mozilla, o tabletă şi un telefon cu Firefox OS pe care le-am butonat puţin. Telefonul este simplu, însă se mişcă foarte repede, are camera de 5mp iar cea frontală de 2mp, însă ceea ce-l face cu adevărat atractiv e preţul: până la 95 de dolari. Ceea ce e kinda’ cheap. Apoi am butonat noile tablete Lenovo dar şi cel mai nou laptop Acer, încă nelansat pe piaţă, şi tot ce pot să spun (pentru că nu-s vreun expert într-ale domeniului şi nu-mi permit să vin cu detalii tehnice) e că dacă ai bani şi ţi le permiţi, sunt chiar faine!

La standul celor de la Xerox am mâncat (că deh, ce poţi face la Xerox?) nişte brioşe fenomenale şi am văzut şi noua cerneală solidă a lor. Da mă, exact, e o cerneală solidă, pe care o ţii în mână, apoi o bagi în imprimantă iar ea se dizolvă. La future corner am văzut la lucru imprimanta 3D dar şi 3Doodler-ul, acel stilou care desenează 3D. Bine, eu am mai zis-o, dacă te pricepi ies lucruri chiar frumoase, dacă nu atunci stai şi te uiţi la alţii care se pricep. Sierra Modellsport a adus o dronă imensă care stătea cuminte la locul ei, dar care aveai senzaţia că te urmăreşte în permanenţă şi e pregătită să-şi ia zborul.

Am testat şi celebrii ochelari Oculus Rift, care te duc într-o realitate virtuală şi cu ajutorul cărora am vizitat un apartament. A fost o experienţă nouă, interesantă, şi aş fi putut chiar să mă plimb cu ei printr-un oraş virtual, însă deja îmi bipăia capul aşa că m-am rezumat la o locuinţă ceva mai mică. Tot la partea de ochelari am testat Google Glass, care m-au impresionat destul de mult. E prima oară când pun pe ochi aşa ceva, deci nah, se înţelege. Am învăţat că trebuie să fii politicos cu ei, iar ei îţi ascultă aproape orice comandă vocală. Poţi să navighezi pe net, să faci poze, să filmezi, cam asta am făcut eu; mă uitam la tipul din faţa mea şi vedeam cum în dreptul lui e un timing care-l înregistra. Ioi, tehnologia asta!

A, şi să nu uit, plecasem d-acasă hotărât să-mi cumpăr un bitcoin. Nu, pe bune, nu râdeţi, am zis dă-l în mă-sa, cât poate fi unul? Da, e aproximativ 1.200 de lei preţul la cumpărare; şi a scăzut faţă de noiembrie anul trecut când era 1.200 de dolari. Cam aşa m-am distrat eu în ultimele două zile, în timp ce colegii mei îşi formau cearcăne de somn şi plictiseală pe băncile facultăţii. Dar cine mai ţine cont de asta, atunci când educaţia primează nu contează în ce fel primeşti informaţia!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.