Malaezu.ro

L-am cunoscut pe Klaus Iohannis, omul care crede în #RomâniaLucruluiBineFăcut

Un lucru vreau să precizez înainte să îmi exprim în rândurile ce urmează atât gândurile mele cât şi o parte din gândurile omului la care am făcut referire încă din titlu: nu am fost plătit să scriu despre domnul Klaus Iohannis, nu îi fac campanie domnului Klaus Iohannis (după cum se poate observa categoria la care a fost încadrat articolul e cea de Timp Liber) şi nici nu voi prezenta un alt articol politic plicticos bazat pe sintagma după ce voi fi preşedinte…

Klaus Iohannis este, înainte de toate, omul care s-a gândit că şi bloggerii contează în ţara asta. Tocmai d-aia mă rezum strict la o opinie personală şi n-am să încerc să te manipulez pe tine, ca cititor, să votezi în vreun fel sau să îmi împărtăşeşti opinia. Klaus Iohannis este omul care a înţeles că un blog poate fi un formator de opinie în egală măsură cu un post tv, doar că posibil să atingă un alt target. În momentul în care Klaus Iohannis a organizat o întâlnire cu bloggeri mi s-a adresat mie ca blogger şi implicit tuturor cititorilor mei.

Klaus Iohannis nu a avut un discurs, ci a purtat un dialog. Iar pe parcursul dialogului a repetat de mai multe ori ideea de echipă, în special în raport cu politica externă şi poziţiile pe care România trebuie să le aibă faţă de NATO şi de Uniunea Europeană; da, Klaus Iohannis crede în puterea unei echipe, de la cele mai mici niveluri până la cele mai mari. S-a autocaracterizat drept un preşedinte (fie el de partid, fie el de stat, adaug eu) ferm, un preşedinte care ştie să ia o decizie, ştie să şi-o asume.

Un om calm, dar sigur pe el, aşa l-am perceput eu pe Klaus Iohannis. Legat de un viitor mandat de şef al statului, a ţinut să precizeze faptul că România are nevoie de un preşedinte care să respecte şi spiritul Constituţiei, nu doar litera ei. Intervin eu şi spun că într-o ţară în care legile sunt făcute pentru a fi interpretate după bunul plac al unuia sau al altuia, acest spirit al Constituţiei la care Klaus Iohannis face referire se dovedeşte a fi esenţial. De asemenea a precizat că România trebuie să renunţe la abordarea de tip yes man pe care o are în politica externă şi să încerce adoptarea unei poziţii concrete, proprii dar în concordanţă cu ideologiile partenerilor noştri.

Klaus Iohannis a atins şi câteva subiecte ceva mai delicate, asigurându-ne în principal de faptul că minoritatea maghiară din România nu îşi poate obţine autonomia în faţa majorităţii. „Nu are rost să ne temem de ceva ce nu se va întâmpla; România este un stat naţional, unitar şi indivizibil şi aşa va rămâne.” a ţinut dumnealui să adauge. A făcut referire şi la ideea de monarhie, un subiect îmbrăţişat de mai mulţi români în ultima perioadă, recunoscând în acelaşi timp că ar fi dispus, în calitatea de preşedinte al ţării, să îi întrebe pe cetăţeni ce formă de guvernământ preferă, dar şi că dacă s-ar fi dorit o schimbare a actualei forme de guvernământ atunci cu siguranţă s-ar fi văzut în spaţiul public.

Vreau să închei cu o idee scurtă şi un material video interesant. O înregistrare a emisiunii Profesioniştii de acum zece ani îl arată pe un mult mai tânăr Klaus Iohannis, primar al Sibiului, vorbind despre lucrul bine făcut. Întrebat despre comuniţăţile săseşti din România şi despre spiritul acestora Klaus Iohannis rezumă totul la dorinţa şi plăcerea lucrului bine făcut (puteţi găsi fragmentul la care fac eu referire începând cu minutul 26, însă eu vă invit să urmăriţi tot materialul). Faptul că actuala campanie electorală a lui Klaus Iohannis se bazează pe acest hashtag pe care eu l-am preluat şi în titlu, pe ideea de România lucrului bine făcut, nu este nicidecum o alegere întâmplătoare, ci o confirmare a continuităţii, a perseverenţei şi a investiţiei în timp pe care dumnealui o atribuie valorilor şi convingerilor personale.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.