Malaezu.ro

Am văzut sezonul 4 din The Crown, cu Prințesa Diana și Margaret Thatcher

The Crown este unul dintre puținele seriale care devine mai bun cu fiecare sezon. Scriam acum exact un an că cea de-a treia parte a seriei este cea mai bună de până la momentul respectiv, doar pentru ca azi, un an mai târziu, să afirm că sezonul al patrulea a reușit performanța să fie chiar și mai bun.

Se poate observa ușor cât de frumos a crescut serialul ăsta doar uitându-te la distribuție, acolo unde vei regăsi nume precum Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies sau Charles Dance, alături de noile achiziții ale sezonului patru: Emma Corrin în rolul Prințesei Diana și Gillian Anderson în rolul lui Margaret Thatcher. Mai mult, începând cu sezonul cinci, atunci când vom avea parte de un nou cast, sunt deja confirmați Imelda Staunton pentru rolul Reginei Elizabeth II, Jonathan Pryce în rolul Prințului Philip și Elizabeth Debicki în rolul Prințesei Diana.

Dacă sezonul al treilea a fost mai mult despre triunghiul Elizabeth – Philip – Charles, cea de-a patra parte a seriei ne propune un schimb de generații în care principala atracție este reprezentată de cuplul Charles – Diana. Despre Josh O’Connor în rolul Prințului Charles spuneam încă de acum un an că este poate cea mai plăcută surpriză a distribuției, însă modul în care și-a dezvoltat personajul sezonul ăsta este unul absolut spectaculos.

Cu toate acestea este Emma Corrin cea care ne fură privirile și inimile cu adevărat, pentru că reușește s-o portretizeze pe Lady Diana cu toate calitățile și defectele ei: o prezență tânără și frumoasă, simplă și adulată de popor, dar în același timp incapabilă să înțeleagă și să-și asume rolul pe care l-a primit odată cu mariajul regal.

Vei descoperi o Prințesă Diana vulnerabilă, cu o condiție fizică precară: bulimia de care suferea aceasta și care este regăsită inclusiv în povestea spusă de Netflix a făcut ca producătorii să fie nevoiți să prezinte mesaje de avertizare la începutul episoadelor. Cu atât mai trist este faptul că publicului îi este deja cunoscut finalul poveștii sale, iar cadrele strânse în care blițurile și paparazii sunt pretutindeni în viața ei îți vor oferi măcar pentru o secundă un fior pe șirea spinării.

De cealaltă parte a poveștii, construită parcă în antiteză cu Prințesa Diana se află Margaret Thatcher, un personaj diametral opus, însă la fel de marcant în istoria recentă a Regatului Unit. Sezonul al patrulea din The Crown începe în 1979, exact atunci când Thatcher preia Guvernul britanic și își asumă rolul de prim-ministru. Dacă despre Diana am spus că e o femeie sensibilă, Thatcher impresionează tocmai prin lipsa de empatie, tonul gliacial și atitudinea distantă pe care o adoptă atât în viața profesională, cât și în cea personală. Este genul de femeie pentru care viața nu are orizonturi în afara muncii, dar care, în ciuda poziției pe care o ocupă alege să își păstreze statutul de femeie simplă și umilă, de gospodină, dar și de soție atentă și grijulie.

Subiectiv cum sunt recunosc că Margaret Thatcher este unul dintre personajele mele politice favorite din toate timpurile și am apreciat mereu modul controversat prin care aceasta a ales să conducă Marea Britanie. Cu atât mai mult mă bucură interpretarea lui Gillian Anderson care, deși are un rol mai mic decât cel avut de Meryl Streep în filmul The Iron Lady, pe mine unul m-a impresionat ceva mai tare.

Odată cu noul sezon, The Crown a intrat în cea de-a doua jumătate a poveștii începute la finalul anilor ’40. Peter Morgan, creatorul seriei a reconfirmat recent faptul că aceasta va avea un total de 6 sezoane și că fiecare sezon se va întinde pe durata a aproximativ 10 ani.

Astfel în momentul în care vom ajunge la finalul poveștii ne vom afla undeva la începutul anilor 2000, ceea ce înseamnă că nu vom vedea pe micul ecran, cel puțin momentan și cel puțin în această producție, detalii referitoare la Brexit, la guvernările lui Boris Johnson sau a Theresei May și nici fragmente din mariajul Prințul Harry cu Meghan Markle.

Toate cele zece episoade ale sezonului patru din The Crown vor debuta la Netflix pe 15 noiembrie.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.