Malaezu.ro

Netflix testează un nou serviciu cu un program tv prestabilit

Te-ai gândi că principalul avantaj al Netflix și al tuturor celorlalte platforme de streaming este fix ăla că te poți uita la ce vrei tu, când vrei tu.

În fond, în societatea modernă e destul de greu să-ți organizezi programul ținând cont de ce e de văzut la televizor pentru a fi în fiecare seară la ora 20:30 în fața ecranului ca să urmărești serialul favorit. De-aia multă lume a migrat spre streaming și de-aia televiziunea se bazează în prezent foarte mult pe evenimente în direct, în special cele sportive.

Zilele acestea în Franța Netflix testează o alternativă a serviciului de streaming obișnuit numită Netflix Direct, un fel de canal tv online cu un program prestabilit, asemănător cu ceea ce face televiziunea clasică. Justificarea lor pentru varianta asta e fix aceea că Netflix reprezintă o librărie supra-aglomerată de conținut din care e imposibil să alegi și foarte multă lume petrece mai mult timp căutând un film decât timpul efectiv de vizionare. Practic e fix reversul medaliei pentru argumentul prezentat mai sus.

Netflix Direct ar urma să aibă aceleași producții din catalogul Netflix, așezate într-o ordine prestabilită, o premieră pentru compania care a început ca serviciu de închiriere de DVD-uri. Acesta va fi disponibil exclusiv abonaților, deci nu vei putea avea acces la el fără cont Netflix, însă rămâne de văzut dacă va percepe sau nu un cost suplimentar.

Noua opțiune a fost lansată pe 5 noiembrie doar în anumite teritorii din Franța, urmând a fi extinsă în toată țara începând cu luna decembrie; justificarea teritoriului ales a fost nivelul ridicat de consum al televiziunii clasice pe care francezii îl au în general, dar și baza de abonați Netflix din această țară, acolo unde sunt peste 9 milioane de conturi.

Netflix Direct vine în completarea opțiunii de „shuffle” pe care serviciul a inclus-o recent în platformă, care-ți permite să vizionezi conținut aleatoriu pentru momentele în care nu ai inspirație. În felul acesta Netflix încearcă să-și extindă opțiunile și să te facă să descoperi conținut nou, pe care poate altfel nu l-ai viziona dacă ai avea de ales.

Dacă va reuși sau nu rămâne de văzut, momentan este, așa cum am zis, la nivel de experiment.

Tagged in:
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.