Malaezu.ro

Am văzut The Neighbors, un serial ce-ți prezintă viața în suburbiile Olandei

Am în spate o colecție zic eu semnificativă de seriale europene pe care le-am văzut în ultimii ani, dar cu toate astea The Neighbors este prima astfel de producție olandeză. Titlul său original este Nieuwe Buren, în timp ce traducerea în limba română este destul de evidentă: Vecinii.

Ca o scurtă introducere în subiect, e bine să știi că The Neighbors e un serial de patru sezoane, al cărui prim sezon este bazat pe romanul cu același nume publicat de Saskia Noort în 2006. Am făcut mențiunea asta pentru că știu cât de important poate fi pentru unii (inclusiv eu, desigur) faptul că un serial are la bază o carte, de multe ori avem încredere mai mare în scriitori decât în producători.

Așa cum îi spune și titlul, The Neighbors îți prezintă viața mai multor cupluri în suburbiile aparent liniștite ale Amsterdamului. În ciuda acestei premise, să știi că nu vorbim de vreun rom-com de weekend, ci de o producție ce se încadrează lejer în genul dramei, cu ușoare accente de thriller pe ici, pe colo.

Primul sezon are în prim plan perechea formată din Eva (Bracha van Doesburgh) și Peter (Daan Schuurmans) – care, apropo, sunt căsătoriți și în realitate – un cuplu ce alege să se mute din capitala Olandei într-un cartier liniștit pentru a se pregăti de nașterea primului lor copil. Acolo își întâlnesc vecinii, pe Steef (Thijs Römer) și pe Rebecca (Katja Schuurman). El polițist la antidrog, ea antrenor de fitness, la fel de atrăgători atât unul pentru celălalt, cât și pentru cei din jur.

Am văzut primele două episoade și-ți pot confirma că nu e chiar producția aia ușoară la care mă așteptam, are câteva secvențe destul de dure. Bracha van Doesburgh joacă superb, e preferata mea, e incredibil de expresivă și are un mod de a-și manifesta emoțiile care te face să empatizezi maxim cu personajul ei. Sigur, sunt și momente cu accent romantic în care personajele îți dau senzația c-ai urmări un sitcom cum se făceau pe vremuri, dar sunt scurte și alternează destul de bine cu cadrele mature ce nasc niște intrigi despre care eu sunt super curios cum vor fi exploatate pe mai departe.

Modul în care personajele interacționează și cuplurile centrale se întrepătrund îți arată cât de ușor poate fi făcut pasul către tentație atunci când drumul e presărat cu tragedie. Viețile protagoniștilor devin din ce în ce mai apropiate în timp ce granițele sunt împinse din ce în ce mai departe. Și cumva asta te pune pe gânduri despre cum ai gestiona tu anumite situații care vin cu o doză de neprevăzut ce-ți poate da peste cap viața.

The Neighbors are un stil cotidian și un mod de a-și expune povestea ce te duc adesea cu gândul la stilul de viață românesc; doar că amplasat într-o societate care se află, totuși, pe niște trepte superioare ale scării progresului. Dar asta face doar să-ți aducă aminte de faptul că pericolele nu vin neapărat din cartiere rău famate și ghetouri, ci se pot ascunde în spatele celor mai primitori pereți și al celor mai călduroase zâmbete.

Spuneam la începutul articolului că serialul se bucură de patru sezoane, fiecare a câte 10 episoade. Primul dintre ele poate fi urmărit integral exclusiv în Aplicația Focus Sat începând cu 15 mai, urmând ca celelalte trei să fie disponibile, tot în forma lor completă, din 22 mai, 29 mai și respectiv 6 iunie; practic săptămânal, în fiecare zi de luni. Fiecare sezon nou adaugă în cartier și un cuplu nou, asta fără a se distanța de protagoniști care-și duc povestea mai departe.

Nu în ultimul rând readuc în discuție faptul că dacă alegi să te abonezi poți folosi codul special malaezu, care-ți oferă o perioadă de 12 zile gratis pentru a testa Aplicația Focus Sat, comparativ cu perioada standard de 7 zile. Tot ce ai de făcut e să accesezi linkul de aici și să bagi codul promoțional de mai sus.

Iar în final insist foarte tare să dai play trailerului de mai jos, are o dinamică aparte, mi se pare că e unul dintre trailerele alea care-ți pune în evidență munca, produsul final.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.