Malaezu.ro

Tips and tricks: șase modalități prin care te poți bucura de experiența completă Netflix

Aveam în minte de ceva timp să pun la un loc câteva idei de tips and tricks pentru Netflix. Fac parte din mai multe grupuri de Facebook dedicate abonaților Netflix, plus că mai primesc din când în când mesaje private pe subiect și constat că oamenii se pot confrunta ocazional cu diverse situații sau nelămuriri.

Așa că iată-le, șase lucruri pe care le poți face pentru ca experiența ta să fie una cât mai plăcută.

1. Setează aplicația în limba engleză pentru a avea acces la mai mult conținut.
Dacă aplicația ta de Netflix este în română atunci vei putea găsi doar producțiile care beneficiază de subtitrări în limba română. În schimb, dacă nu te deranjează să le urmărești fără subtitrare sau cu ea în altă limbă decât cea maternă îți poți seta aplicația pe limba engleză și poți găsi astfel o mulțime de alte filme și seriale de care habar nu aveai. Practic o nouă lume. Fac pariu că mulți dintre cei care se tot plâng ocazional pe tema faptului că e conținut puțin pe Netflix nu știau de treaba asta.

2. Folosește o serie de coduri unice pentru a debloca peste 200 de categorii.
Chiar dacă Netflix îți scoate în față categoriile alea clasice, gen filme de acțiune sau de comedie, există o mulțime de alte posibilități. De exemplu există o categorie specială doar pentru filmele franțuzești, o categorie pentru filmele ce au la bază supereroi și benzi desenate, la fel cum există și un loc în care vei putea descoperi o colecție de filme cu criminali în serie. Fiecare dintre acestea are un cod unic, pe care-l vei putea găsi aici.

Iar dacă vrei să salvezi undeva linkul original, el este http://www.netflix.com/browse/genre/INSERTNUMBER, unde în locul textului INSERTNUMBER vei avea de adăugat de fiecare dată codul categoriei căutate.

3. Adaugă plug-inul Netflix Party pentru a te putea uita simultan împreună cu prietenii tăi.
Dacă vrei ca tu și gașca ta de prieteni să vă uitați simultan la același film chiar dacă nu vă aflați în același loc puteți apela la ajutorul unei extensii pentru Google Chrome numită Netflix Party. Practic plug-inul ăsta vă conectează pe toți sub aceeași umbrelă pentru a vedea în același timp ceea ce v-ați propus; iar dacă cineva dă pauză pentru că a sunat telefonul vor avea de suferit cu toții. Evident că are și o fereastră de chat pentru a putea comenta ceea ce se întâmplă pe micul ecran. Și evident că nu e doar pentru găștile de prieteni, ci și pentru cupluri. Mai ales pentru cupluri.

4. Curăță lista de filme și seriale începute, dar la care nu te mai uiți.
O chestie destul de enervantă la Netflix e aceea că toate filmele și serialele pe care le începi, dar pe care nu le mai termini din diverse motive îți vor rămâne în permanență în lista de „continuă vizionarea”. Iar atunci când te uiți la 20 de minute dintr-un film și realizezi că e destul de nasol sau când vezi câteva episoade dintr-un serial și realizezi că de fapt ai alte priorități titlurile încep să se adune, Netflix ți le scoate în față, iar tu nu mai vezi lucrurile pe care chiar voiai să le vezi. Asta e frustrant în special pentru cei care suferă de OCD, ca mine.

Dacă vrei ca anumite titluri să dispară de acolo o poți face accesând istoricul tău de vizionare și ștergându-le de acolo; nu uita ca la seriale, odată ce ai ales să ștergi un episod, să bifezi faptul că vrei să ștergi tot serialul din cadrul activității tale. Dacă ești deja logat în contul tău de Netflix poți ajunge direct la pagina de unde poți face acest lucru dacă accesezi linkul de aici.

5. Instalează-ți plug-inul IMDb Ratings for Netflix pentru a vedea notele direct din aplicație.
Dacă ești genul de persoană care pune accent pe notele și recenziile oferite filmelor și serialelor de diverse site-uri avizate îți recomand să apelezi la ajutorul acestei extensii de Chrome. O poți găsi aici, ea face exact ce-i zice numele: în dreptul fiecărei producții poți găsi nota pe care aceasta o are pe IMDb și numărul total al recenziilor de acolo.

6. Alege să devii tester pentru a avea acces la opțiuni noi înaintea celorlalți.
Asta e o funcție pe care am descoperit-o recent, după ce am citit mai multe despre subiectul presupuselor reclame de pe Netflix. Am activat-o de curând, așa că nu pot oferi un exemplu personal legat de modul în care funcționează, însă poate fi o modalitate bună să descoperi câteva funcții noi înainte ca ele să fie lansate oficial și să te lauzi cu asta prietenilor; la fel cum poate vei fi „victima” unor opțiuni mai puțin reușite, iar atunci lucrurile nu mai sunt chiar așa fun.

Oricum vorbim de un sistem de A/B testing, ceea ce înseamnă că Netflix nu-ți va cere feedback ulterior, ci doar va observa reacția ta la ceea ce au implementat. Pentru a-ți activa serviciul de testare e suficient să intri în meniul Cont, iar la secțiunea Setări să dai click pe butonul „Participarea la testarea noutăților”.

Foto: facebook.com/NetflixRO

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.