Malaezu.ro

Nou de la Netflix: acum poți vedea topul celor mai populare producții în România

Începând de astăzi (25 februarie 2020) vei putea găsi în aplicația Netflix un top local al celor mai populare producții în funcție de țara în care te afli. Sunt, de fapt, trei topuri distincte: unul general, unul pentru filme și unul pentru seriale. Fiecare adună la un loc cele mai populare 10 titluri ale momentului, urmând a fi actualizat zilnic în funcție de preferințele utilizatorilor.

Mai mult, producțiile aflate în topurile astea vor primi la rândul lor o siglă specială care să te anunțe că este un conținut popular. Astfel că indiferent unde te afli în platformă, dacă dai de un film sau un serial aflat în top vei ști treaba asta.

În momentul ăsta cel mai popular titlu pe Netflix este filmul The Last Thing He Wanted cu Ben Affleck și Anne Hathaway, lansat chiar în urmă cu patru zile. Pe locul 2 este serialul Narcos: Nexico, în timp ce podiumul este completat de documentarul România Neîmblânzită.

Mai jos poți găsi de asemenea capturi de ecran cu primele 5 locuri pentru cele două categorii în parte, filme și seriale. Dacă ești curios de lista completă o poți găsi direct din contul tău de Netflix. Tot ce ai de făcut este să deschizi aplicația (sau să accesezi site-ul https://www.netflix.com/browse) și să te duci pe cele două pagini despre care ziceam mai sus: filme și respectiv seriale. Topul general poate fi găsit direct pe homepage și iese ușor în evidență, pentru că Netflix s-a asigurat de treaba asta și i-a oferit un aspect aparte, diferit de restul categoriilor.

Treaba asta e un pas important în ceea ce implică transparența statisticilor Netflix, pentru că în general compania nu prea oferă astfel de date, cu mici excepții, cum ar fi anumite recorduri.

Totodată e important de menționat faptul că topurile astea nu sunt bazate pe activitatea ta de vizionare, deci e posibil să găsești acolo titluri care sunt departe de interesele tale. Însă algoritmul Netflix funcționează în așa fel încât să afișeze secțiunea de topuri cât mai sus sau mai jos în pagină în funcție de interesul pe care l-ai putea avea tu pentru producțiile alea. Altfel spus, dacă ești un fan al comediilor romantice, dar topul zilei prezintă doar producții cu multă acțiune și război acesta se va afla ceva mai jos în contul tău comparativ cu plasarea sa pe profilul unui alt utilizator.

Comunicatul complet emis de Netflix poate fi citit aici.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.