Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Tribes of Europa, noul serial Netflix

Tribes of Europa este cel mai nou proiect cu miză realizat de Netflix, un serial german produs de echipa din spatele seriei Dark despre un viitor distopic în care bătrânul continent este divizat în triburi.

Este un serial bilingv din distribuția căruia face parte și actrița româncă Ana Ularu. Un serial german la bază, Tribes of Europa nu neglijează astfel aspectul unui continent în care limba de circulație între state (sau triburi în cazul de față) rămâne engleza, care-i oferă astfel un plus de autenticitate.

Am avut ocazia să văd cele 6 episoade ale primului sezon pentru a-ți putea prezenta în rândurile următoare (și fără spoilere) detalii despre lumea conturată de Philip Koch într-unul dintre serialele de care m-am bucurat cel mai mult în ultima vreme, vizionându-l integral în doar jumătate de zi.

Koch a început să schițeze lumea asta postapocaliptică a Europei în 2016, atunci când poporul britanic a decis, prin referendum, părăsirea Uniunii Europene. Practic Brexitul a reprezentat sursa de inspirație de care el avea nevoie pentru a pune pe hârtie un scenariu în care actuala configurație a continentului nu mai există, iar statele vechi se dezintegrează și se reorganizează sub forma unor triburi.

 

Care sunt triburile Europei

Suntem în anul 2074, la 45 de ani distanță de la o catastrofă misterioasă care a provocat o pană de curent globală și a oprit alimentarea cu energie electrică. În acest moment Europa e împărțită în patru mari facțiuni cu filosofii și abordări total diferite asupra viitorului.

Tribul Origines este locul din care vei porni în aventura asta și casa protagoniștilor seriei; este un trib pașnic, retras, aflat în armonie cu natura și care consideră că tehnologia este cauza distrugerii lumii.

Tribul Crow este, poate, cea mai puternică facțiune aflată pe continent: un trib cu sistem de guvernare dictatorial, format în principal din războinici și oameni predispuși la violență. Principalul lor obiectiv este extinderea și cucerirea Europei, însă cu toate acestea vei găsi în interiorul tribului un cod de onoare similar cu cel al samurailor, care-i face pe luptătorii lor să fie în același timp brutali, dar cu un incredibil simț al moralității.

Republica Stacojie este ceea ce a rămas din armatele europene; este un sistem militar care încearcă să protejeze restul triburilor, să asigure un oarecare nivel de ordine pe continent și să păstreze vii ultimele urme de civilizație.

Nu în ultimul rând Atlanții sunt reprezentanții unui trib misterior și avansat din punct de vedere tehnologic. Nu se știe exact locația bazei lor secrete de pe continent, iar faptul că apocalipsa nu pare că i-a afectat mai deloc îi face pe ceilalți să-i bănuiască de a fi responsabili pentru evenimentele catastrofice din 2029.

 

Despre ce e vorba

Tribes of Europa este povestea a trei frați din tribul Origines ce ajung separați în urma unui atac și sunt nevoiți să se lupte pe cont propriu pentru supraviețuire în diverse colțuri ale continentului, fiecare având propria misiune în vederea reclădirii Europei.

Atunci când un pilot atlant se prăbușește misterios în apropierea unui sat al tribului Origines acesta provoacă, fără să vrea, un atac din partea tribului Crow. Miza este un cub misterios, avansat din punct de vedere tehnologic, care ar putea înclina semnificativ balanța în vederea viitorului Europei.

În urma masacrului, Elja (David Ali Rashed) ajunge în posesia cubului, iar alături de Moses (Oliver Masucci, pe care poate-l ști pentru rolul lui Ulrich din seria Dark), cei doi pornesc în căutarea bazei secrete a atlanților, pentru a-l returna.

Cel de-al doilea fir narativ este dedicat lui Liv (Henriette Confurius), sora lui Elija, care se alătură soldatilor din Republica Stacojie cu scopul de a-și salva familia pierdută. Parcursul lui Liv se intersectează rapid cu cel al Grietei (Ana Ularu), o războinică din tribul Crow capturată de Republică.

Nu în ultimul rând Kiano (Emilio Sakraya), cel de-al treilea protagonist, este capturat alături de tatăl său Jakob (Benjamin Sadler) și ajunge să fie sclavul tribului Crow și a armatei conduse de Varvara (Melika Foroutan), făcând ca principalul său obiectiv să fie supraviețuirea.

 

Cum arată atmosfera

Așa cum ziceam, Tribes of Europa este un serial care provoacă dependență (așa cum a făcut-o și Lupin recent, de exemplu). Este alert, plin de evenimente, cu trei povești care construiesc împreună drumuri către același punct culminant; pe care nu-l vei atinge în primul sezon, deci mai ai ceva de așteptat. Ceea ce înseamnă că (sper eu) serialul urmează să-și primească și un bine-meritat sezon secund.

Are elemente dintre cele mai diverse, există o dimensiune a fantasticului, există un context geopolitic și social, există acțiune clasică și umor nemțesc, o să găsești inclusiv câteva referințe western pe ici, pe colo. Per total din partea mea primește un mare „DA” pentru că a reușit să mă facă să mă bucur de el; ceea ce-ți doresc și ție, din 19 februarie, pe Netflix.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

3 Comments

  • Alexandru Ion

   20 februarie 2021 - 1:00 pm
   Răspunde

   Nu e confirmat încă, dar cel mai probabil da.

 1. Ion preda

  22 februarie 2021 - 7:07 pm
  Răspunde

  Foarte interesant. L-am văzut pe tot intr-o seara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.