Malaezu.ro

Am făcut binging cu Umbre 3, așa cum vei putea face și tu

Da, ai citit bine, ăsta e titlul, sezonul al treilea din Umbre apare integral pe HBO GO pe 20 noiembrie; adică vei putea urmări toate cele șapte episoade unul după altul, în regim maraton. Bucurie maximă.

Până atunci, însă, hai să-ți spun la ce să te aștepți; fără spoilere, desigur. Bine, poate vor fi spoilere pentru primele două sezoane, dar pe-alea le poți găsi deja pe HBO GO dacă nu le-ai văzut încă.

Zicea regizorul Bogan Mirică undeva prin primăvară, la East European Comic Con, că-și găsește inspirația pentru povestea din Umbre în societatea românească de zi cu zi și că, atâta timp cât lucrurile merg cum merg în țara asta, el o să poată duce serialul ăsta la nesfârșit. Ceea ce e oarecum adevărat, dacă stai să te gândești puțin cred că primul lucru care te atrage la Umbre e ideea că-i foarte apropiat de stilul tău de viață. Cu mențiunea că sper ca stilul tău de viață să nu includă trafic de droguri, omoruri sau proxenetism.

N-ai cum să nu apreciezi serialul ăsta pentru dialogurile și uneori chiar monologurile absolut savuroase care-ți inundă urechile cu metafore atent culese de pe malurile Dâmboviței colț cu Ferentari. Undeva în episodul doi e un discurs urlat ținut de Laurentiu Bănescu (Emilian, polițistul, îl știi) în genul intervenției lui Răzvan Vasilescu din Terminus Paradis. Mai e la un moment dat o secvență în care Sabin, personajul lui Sergiu Costache, încearcă să mituiască un instructor de înot, iar tehnicile sale de persuasiune sunt absolut fantastice.

Tot la un panel Umbre, de data asta de la Transylvania Comic Con, întreba cineva dacă o să avem parte de un sezon trei alert. Da, avem, se întâmplă super multe lucruri, chiar dacă nu explodează câte un camion pe episod. E o permanentă cursă de-a șoarelece și pisica între Relu și Emilian, cursă în care fiecare are atât momentele sale de glorie, dar și de frustrare maximă.

Și apropo de subiectul ăsta, Emilian e unul dintre cele mai bune personaje românești pe care le-am văzut eu în ultimii ani. Are un fel psihopat de-a fi care te fascinează fără să-ți dai seama de ce și, în același timp, te scoate din sărite pentru insistența agasantă cu care-ți urmărește personajul favorit; că știm cu toții că personajul tău favorit e Relu.

Altfel, sezonul ăsta o să-ți placă super mult de Augustin Viziru, care-și pune amprenta pe fiecare secvență în care se regăsește. Un alt personaj foarte bun în Umbre 3, cu care ai fost doar teasuit pe finalul sezonului trecut e Nicu, jucat de Costel Cașcaval, un interlop venit din Spania pentru a face ordine pe teritoriul Căpitanului.

Cele șapte episoade ale sezonului trei din Umbre au în total 434 de minute, ceea ce înseamnă o medie de mai bine de o oră pe episod, făcându-l astfel cel mai lung sezon de până acum.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.