Malaezu.ro

Am văzut The Umbrella Academy

Dacă e pentru prima oară când te lovești de numele The Umbrella Academy ți-l prezint eu pe scurt în încercarea de a te convinge să te uiți și tu la serialul ăsta; care apare pe Netflix pe 15 februarie cu toate cele 10 episoade ale primului său sezon.

The Umbrella Academy este numele unei serii de benzi desenate publicate de Dark Horse Comics începând cu 2007. Până în momentul ăsta au fost publicate integral primele două volume, Apocalypse Suite și Dallas, ambele a câte 6 numere, în timp ce volumul al treilea, Hotel Oblivion este în curs de publicare. A câștigat în trecut inclusiv un premiu Eisner pentru Best Limited Series; Eisner Awards sunt un fel de Oscaruri pentru benzile desenate produse în Statele Unite.

Povestea e cam dubioasă, însă e ușor de înțeles, iar trailerul pentru serialul ăsta face o treabă chiar bună în a-ți o prezenta. Într-o zi o mulțime de femei care nu prezentau niciun semn de sarcină au născut brusc. Șapte dintre copiii respectivi sunt adoptați de un tip super bogat care îi studiază și îi transformă într-un fel de echipă de supereroi.

Fiecare personaj are propriile puteri și propria personalitate, iar mixul tuturor e absolut superb. E o tipă care poate manipula realitatea prin minciuni, cam ce face și guvernarea PSD, iar un alt tip poate interacționa cu persoanele decedate cât timp e treaz, doar că e dependent de droguri și nu e niciodată treaz. Mai au un frate super-puternic, unul care se poate teleporta, unul care e un foarte bun aruncător de cuțite și o soră care cântă la vioară. Știu, te întrebi de ce e relevant faptul că au o soră care cântă la vioară, dar asta e tot ce contează la ea. Oamenii au o mamă-robot programată să-i iubească și o maimuță majordom. Cam atât de fucked up e totul.

Eh, în momentul în care tatăl lor adoptiv moare ei se reunesc și află că urmează o apocalipsă și, așa cum știm cu toții din alte filme, seriale sau calendare mayașe, apocalipsele sunt semn rău; în special cele prezise o dată la doi ani. Așa că The Umbrella Academy se mai formează încă o dată, cu nobilul scop de a salva lumea, dar e evident că n-are cum să funcționeze totul perfect în contextul în care vorbim de atât de multe personalități; plus o maimuță majordom, nu știu dacă am mai zis de ea până acum.

Dincolo de poveste trebuie spus că primul episod nu e tocmai grozav, poate și pentru că e greu de urmărit cu atâția eroi complet necunoscuți publicului, dar nu renunța, devine super bun pe parcurs. Are o coloană sonoră demențială suprapusă peste secvențele cu scandal; gen într-un episod se împușcă ăștia cu mitralierele într-un magazin pe acorduri de Queen – Don’t Stop Me Now.

Între timp am citit și benzile desenate ca să pot compara. Au schimbat niște lucruri, dar elementele de bază au rămas la locul lor, deci în cazul în care te numeri printre cei 3 români care au citit deja Apocalypse Suite să știi că povestea e asemănătoare. L-au băgat în serial inclusiv pe Pogo, maimuța-majordom, nu știu dacă am menționat de el anterior.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

3 Comments

 1. Mihai Căulea

  2 februarie 2019 - 6:30 pm
  Răspunde

  Dar Deadly Class (Academia asasinilor) de pe HBO GO îţi place? ;)) Tot din bandă desenată.

  • Alexandru Ion

   2 februarie 2019 - 8:41 pm
   Răspunde

   E pe listă, dar aștept să apară tot, nu l-am văzut încă. 😀

 2. Nae Ionescu

  17 februarie 2019 - 3:06 am
  Răspunde

  Ce are a face PSD cu un serial de televiziune , probabil bori ești userist, ori obesdat de politică, nu îți mai citesc postările, in afara de faptul că ai citit benzile desenate , nu prea spui ceva inteligibil sau inteligent, lăsa politică și fă jurnalism de film adevărat,iar dacă îți place politic, domeniu în care este cam SF, scrie in presa politică, nu mai alese că lucrurile că lucrurile amestecate, cunoaștem din proverb, au o tentă urâtă..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.