Am reuşit să văd comedia apărută în 2012 abia în urmă cu vreo săptămână; eram pe atunci în plină sesiune şi, profitând de faptul că oricum voiam să văd partea a doua, am zis că-i ok să încep cu prima. N-o să povestesc acum şi despre prima aventură a ursului de pluş vorbitor, însă fiind proaspătă în mintea mea îmi va fi mult mai uşor să compar cele două filme, evoluţia poveştii şi a personajelor. Dincolo de diferenţele pe care urmează să le enumăr, o caracteristică definitorie lui Ted se menţine, ba chiar se amplifică: pasiunea pentru o viaţă cât se poate de nonconformistă, droguri şi alcool.
Ted 2 nu este un film pentru copii. Am ţinut neapărat să încep cu precizarea asta, pentru că mirajul unui ursuleţ de pluş care vorbeşte poate atrage un target nepotrivit. Minorii sub 15 ani au interdicţie, filmul conţine destul de multe aluzii sexuale, promovează consumul de droguri şi un stil de viaţă desfrânat, însă toate aceste elemente fac parte dintr-un context ce trebuie înţeles aşa cum e, nu privit la literă.
La mai bine de doi ani de la evenimentele din primul film Ted, John (Mark Wahlberg) este divorţat de Lori (Mila Kunis în primul film, care însă nu apare şi în continuare) şi dezvoltă o pasiune nebănuită pentru filmele porno (abia aştept să văd ce accesări pe blog îmi va aduce articolul ăsta). Ted (voce Seth MacFarlane) se căsătoreşte cu Tami-Lynn (Jessica Barth), însă atunci când apar problemele conjugale şi relaţia lor este pe punctul de a se destrăma, ultima soluţie pare a fi conceperea unui copil.
Aşa cum v-aţi gândit deja, cum ar putea face Ted, un urs de pluş viu, copii? Sau cum ar urma să arate aceştia? După mai multe încercări, printre care se numără o posibilă adopţie ori folosirea unui tată-donator, problemele lui Ted se complică şi mai tare. Nu doar că ursul de pluş nu reuşeşte să facă rost de un copil alături de soţia sa, ci descoperă că nu este catalogat drept o persoană, ci o proprietate.
Urmează, aşadar, o confruntare între Ted şi statul american, în care ursul doreşte să demonstreze că este o fiinţă vie cu drepturi aferente. Avocata sa va fi debutanta Samantha Jackson (Amanda Seyfried), o amatoare a consului de droguri exact precum cei doi buni prieteni, Ted şi John. Implicarea noului personaj feminin înlocuieşte absenţa Milei Kunis şi ajută la formarea unui nou triunghi între protagonişti.
Filmul se bucură de asemenea de prezenţa lui Morgan Freeman, dar şi de un excelent cameo din partea lui Liam Neeson. Spre deosebire de prima parte, axată mai mult pe poveste, Ted 2 adoptă o direcţie mult mai comică, însă totodată mai extremă. Poate fi cu uşurinţă catalogat drept o nebunie de film prin prisma situaţiilor în care este pusă aşa-zisa jucărie de pluş. Dacă primul film avea la bază relaţia de prietenie dintre Ted şi John, această a doua parte îi oferă un rol doar puţin mai mic lui Wahlberg, axându-se pe comicul evoluţiei poveştii de viaţă a ursului.
Filmul oferă suficiente faze pline de umor care să amuze publicul, aspect ce îl face să pară, cel puţin în ochii mei, mai bun decât prima parte. În România apare de vineri, 26 iunie, distribuit de Ro Image.
0 Comentarii