Malaezu.ro

#VinoLaVot! Mâine votăm, nu comentăm

Dreptul la vot este fundamental pentru că soarta națiunii trebuie sa fie decisă de voința majorității, nu de indiferența sa. În 2014, România trăiește nefericirea ca peste 50% dintre cetățeni să nu mai vrea să voteze. Oare, dacă în momentele de cumpănă ale istoriei noastre nici înaintașii nu se prezentau, unde am fi fost acum? Oare cărei culturi i-am aparține acum? Un gând menit să scuture conștiințele și să trezească atitudinea civică în noi toți.

Aceasta este ideea campaniei “Vino la vot!“, realizată de Asociația Pro Democrația și Leo Burnett Group. Campania are rolul de a-i îndemna pe oameni să meargă la vot la alegerile prezidențiale. Cu bucurie ţin să vă anunţ că blogul de faţă se alătură campaniei şi îşi va închide porţile pe toată durata zilei de duminică, 16 noiembrie pentru a vă îndemna pe voi, cititori dornici de pierdut vremea pe internet, să mergeţi la vot.

Mâine uităm de stat pe Facebook, uităm de like-urile pentru pisici ori bebeluşi; mâine nu mai încărcăm poze pe Instagram şi nu mai căutăm hashtaguri pe Twitter; nici nu mai comentăm pe bloguri şi nu mai dăm share articolelor pe care nu le vom mai lectura; mâine ne oprim din a juca FIFA, DOTA sau CoD, nu ne mai downloadăm niciun film de pe Torrent şi lăsăm puţin deoparte toate aplicaţiile de mobile care ne arată cât am mai slăbit. Mâine ieşim din casă, ne ducem la secţia de votare şi ne exercităm dreptul la vot. Mâine votăm!

Vă invit şi vă rog să fiţi liberi, să decideţi viitorul acestei ţări cu încrederea că părerea voastră contează. Mâine nu ne resemnăm, nu suntem atenţi la sondaje, la exit-poll-uri, mâine nu ne uităm la Antena 3 ori România TV şi nu îi lăsăm pe pensionari să aleagă pentru noi. Mâine ne sunăm părinţii, unchii, mătuşile, verii, îi sunăm pe toţi şi le spunem să iasă la vot; mâine avem datoria de a le reaminti prietenilor să iasă din case şi să voteze.

Mai mulţi bloggeri din ţară au decis ca mâine, în zi de vot, să afişeze pe blogurile lor mesajul „Azi votez, nu comentez!” în semn de susţinere a iniţiativei lansate de Asociaţia Pro Democraţia. Mâine nu mai intraţi pe blogul meu, că n-aveţi ce vedea. Mâine duceţi-vă la vot! #VinoLaVot

Post Scriptum: prima secţie de votare, în Noua Zeelandă, s-a deschis deja; iar primul român a şi votat.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.