Malaezu.ro

Am văzut Voldemort: Origins of the Heir, cel mai nou film dedicat universului Harry Potter

Poate nu la fel de mult ca seria clasică de filme Harry Potter, dar Voldemort: Origins of the Heir a reușit măcar puțin să scoată la iveală latura mea nostalgică și să-mi ridice nivelul de entuziasm pentru tot ce înseamnă universul ăsta căruia-i sunt fan de mai bine de zece ani.

În primul rând iată ce trebuie să știi despre el. Voldemort: Origins of the Heir e un film fan-made realizat de o echipă din Italia și nu are nicio legătură oficială cu filmele produse de studiourile Warner Bros. sau cu cărțile scrise de J.K. Rowling. Producția a avut un buget de 15.000 de euro, iar în spatele ei se află două nume care nu cred să-ți spună mare lucru, dar pe care e bine să le ai în vedere pe viitor: Fianmaria Pezzato și Stefano Prestia.

Toată acțiunea filmului ce durează aproape o oră e povestită din perspectiva protagonistei Grisha McLaggen, fostă studentă la Hogwarts și prietenă cu Tom Riddle, cel care avea să devină ulterior Voldemort. Dacă ești familiar cu universul Harry Potter atunci știi despre cele patru case de la Hogwarts: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff și Ravenclaw, fondate de patru vrăjitori cu aceleași nume. Deși în cărțile sale Rowling nu vorbește despre moștenitorii acestora – cu excepția lui Tom Riddle, cel care-i nepotul lui Slytherin – filmul Voldemort: Origins of the Heir îi prezintă și pe ceilalți trei vrăjitori care-ar fi descendenții lor.

Cam ăsta ar fi contextul de la care se pornește, iar întâmplările sunt împărțite la rândul lor în două planuri temporale: unul în care Grisha caută celebrul jurnal al lui Riddle (pe care Harry Potter îl distruge în Camera Secretelor) și unul ce pornește odată cu ultimul an al lui Tom la Hogwarts și parcurge evoluția personajului său. Filmul prezintă un Tom Riddle deja atras de magia întunecată, fără să ofere motivele pentru care acesta a decis să meargă pe acel drum, ci mai degrabă acțiunile care au dus la transformarea sa în Lordul Întunecat.

Dacă ceilalți trei moștenitori prezenți sunt personaje noi în universul Harry Potter, filmul păstrează destul de multe elemente cunoscute deja de către fani: celebrele horcruxuri sau obiecte în care Riddle și-a împărțit sufletul pentru a deveni nemuritor sunt menționate alături de numele lui Albus Dumbledore și Gellert Grindelwald. Aceștia din urmă urmează să se dueleze în cel mai nou film al seriei Fantastic Beasts, însă dacă ar fi să plasăm în timp acțiunea din Voldemort: Origins of the Heir aceasta ar fi între seria clasică Harry Potter și cea la care lucrează în prezent Rowling alături de Warner Bros. Camera Secretelor e și ea menționată, precum și Devoratorii Morții (Death Eaters).

Și acum ajungem la punctul interesant. Pentru că filmul este unul făcut de fani și dedicat fanilor, acesta nu intră în cinematografe ci este urcat direct pe Youtube, pentru a putea fi văzut de oricine fără vreun cost suplimentar. Și pentru că ai citit până în punctul ăsta, sau cel puțin ai scrollat până aici sperând, mai jos îl poți urmări și tu. Apoi aștept în comentarii opinii despre cum ți s-a părut.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Matei Damboiu

    11 iunie 2020 - 1:10 pm
    Răspunde

    Mi-ar plăcea să fie o continuare a acestui film (Voldemort: Origins of the heir), pentru că dezvoltată bine latura lui Ridlle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.