Malaezu.ro

Warcraft ar putea fi cea mai bună ecranizare a unei serii de jocuri

Am văzut ieri filmul; mi-a plăcut, chiar dacă am pornit la drum cu gândul că n-am să pricep mai nimic și nu reușeam să înțeleg de unde vine entuziasmul celor din jurul meu pentru el. Am avut nevoie de vreo 10 minute ca să mă „așez” în Universul Warcraft pentru că filmul începe destul de abrupt și nu prezintă cine știe ce istorie a lumii sau a personajelor. Dacă aveți o oarecare experiență în spate (gen ați jucat jocurile, ați citit cărțile, d-astea) n-o să aveți vreo problemă din punctul ăsta de vedere.

Marele plus al filmului stă în efecte: foarte reușită experiența Imax, mult CGI de calitate și niște 3D-uri impresionante pe alocuri. E de bine per total, dacă priviți lucrurile din perspectiva unui om care nu a luat deloc contact cu Universul Warcraft până ieri (da, știu, există și astfel de oameni). Are potențial pentru niște continuări mult mai bune și, dacă țin cont de entuziasmul celor cu care am mai interacționat la ieșirea din sala de cinema, se poate dezvolta povestea în foarte multe direcții.

Am zis în titlu că ar putea fi cea mai bună ecranizare a unei serii de jocuri pentru că mă raportez mult la viitoarele filme. Warcraft e bun, e entertaining, ușor de urmărit și de înțeles, cu o poveste ușor clișeică pe alocuri dar și cu momente imprevizibile. În fond, și Lord of the Rings are la bază o poveste clasică. Ce e cel mai important acum e cum o să fie Universul ăsta dezvoltat, ce personaje vor mai fi introduse, ce conflicte se vor naște și cum vor evolua cei pe care i-am cunoscut odată cu primul film.

Lipsa mea de încredere față de proiectul ăsta se datora unor experiențe anterioare cu ecranizări ale unor jocuri celebre care n-au reușit nici pe departe să se contureze într-un fenomen. Dacă de la Need for Speed mă așteptam să fie un eșec din simplul motiv că era la concurență cu mult mai celebra serie Fast and Furious, dezamăgirea mea a venit din ecranizarea lui Prince of Persia, unul dintre jocurile mele preferate în copilărie. În aceeași direcție urmează acum să apară Assassin’s Creed, care are de îndeplinit sarcina destul de ușoară de a fi mai bun decât rivalul persan, dar și pe cea de a surclasa Warcraft.

Cred că cel mai fain ar fi să urmăriți filmul în Imax (unde l-am văzut și eu), ca să vă bucurați de o experiență completă; și nu vă faceți griji, mergeți cu încredere chiar dacă n-aveți legătură cu fenomenul! Apare pe 10 iunie în cinematografe, adus de Ro Image.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.