Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Watchmen, noul serial HBO

Poate cea mai populară serie de benzi desenate din toate timpurile, Watchmen primește începând cu 21 octombrie un serial de 9 episoade produs de HBO. Mai mult, seria asta se anunță a fi cel mai ambițios proiect HBO de la sfârșitul Game of Thrones, nu neapărat în materie de buget, ci raportat la așteptările și interesul care există în jurul subiectului.

Subiect care, de altfel, nu este deloc simplu. Am văzut primele episoade ale noului serial Watchmen pentru a-ți putea spune la ce să te aștepți și pentru a-ți putea oferi informațiile de care ai nevoie înainte să te apuci de vizionare. Articolul ăsta nu conține spoilere propriu-zise despre acțiune sau poveste, ci mai degrabă detalii de context care să te ajute să înțelegi mai bine produsul final. Dar, la urma urmei, tu decizi dacă citești mai departe sau nu.

 

Watchmen nu este o adaptare a benzilor desenate

Publicată în 1986 de Alan Moore și Dave Gibbons, seria de 12 benzi desenate a fost deja adaptată marelui ecran în 2009, odată cu filmul produs de Zack Snyder. Serialul HBO nu-și propune să reia povestea de acolo, ci pleacă de la evenimentele conturate de Moore și Gibbons, construind o poveste modernă, ce are loc în 2019. Cu toate astea…

 

Evenimentele din benzile desenate sunt canon

Asta înseamnă, în termeni populari, că ele există. Dr. Manhattan trăiește în continuare pe Marte, la 30 de ani de la acțiunea din benzile desenate. Asta după ce l-a ucis pe Rorschach, iar Ozymandias a fost considerat salvatorul lumii și aducătorul de pace mondială. Dacă tu crezi că te ajută, poți revedea filmul din 2009 înainte să te apuci de serial, deși el nu e o continuare directă și confirmată în mod oficial.

 

Aproape toate personajele sunt noi

Singurii membrii ai echipei clasice confirmați că vor apărea sunt Ozymandias (varianta sa bătrână, în mod evident, interpretată de Jeremy Irons), Silk Spectre II (interpretată de Jean Smart) și Dr. Manhattan, despre care nu se știu încă foarte multe detalii. În rest îi avem pe Regina King, Yahya Abdul-Mateen II și Tim Blake Nelson printre protagoniști.

 

Rorschach este simbolul extremiștilor de tip white supremacy

Chiar dacă personajul său a murit în urmă cu mai bine de 30 de ani, celebra sa mască a devenit între timp simbolul unei facțiuni extremiste numite 7th Kalvary, ce are ca scop protejarea supremației rasei albe; practic masca sa este echivalentul măștilor de tip Anonymous, de-aia tot vezi în trailere imagini cu oameni care o poartă. Damon Lindelof, producătorul seriei a recunoscut că personajul Rorschach nu are nicio legătură cu gruparea 7th Kalvary și că acesta nu a fost un extremist, însă tot el a precizat că istoria e făcută de învingători, iar Rorschach nu mai e viu pentru a-și putea spune versiunea.

 

Nu doar justițiarii poartă măști, ci și polițiștii

Acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că, în urma unui atentat terorist petrecut înaintea evenimentelor din serialul propriu-zis (dar care va fi exploatat ulterior prin intermediul unor flashbackuri), identitățile și adresele tuturor polițiștilor au fost făcute publice, iar aceștia au devenit ținta extremiștilor nervoși. De aceea în prezent, pentru a fi protejați, oamenii legi sunt la rândul lor mascați.

 

Robert Redford este președintele Statelor Unite; încă din ’92

În benzile desenate Watchmen Richard Nixon elimină, în timpul mandatului său, legea care interzice unui singur om să fie președinte pentru mai mult de două mandate. Tot atunci, în ultimele pagini ale volumului, este precizat că actorul Robert Redford va deveni președintele Statelor Unite. Se pare că acest lucru a fost păstrat, iar Redford este în momentul de față, chiar dacă într-un univers fictiv, cel mai longeviv președinte din istoria țării. Mai mult, una dintre cele mai importante măsuri luate de acesta implică oferirea unor despăgubiri financiare (numite redforațiuni) victimelor abuzurilor rasiale.

 

Dar care e povestea, până la urmă?

Totul începe în momentul în care membrii 7th Kalvary încep să ucidă (din nou) polițiști. Așa cum îți ziceam, justițiarii sunt în continuare interziși prin lege, însă acum lupta pare a se da între alte două facțiuni mascate: pe deoparte extremiștii de tip KKK, pe de altă parte oamenii legii. În toată povestea asta, undeva într-un conac, retras din spațiul public se află Ozymandias, care mai mult ca sigur pregătește ceva; și mai mult ca sigur acel ceva are legătură cu Dr. Manhattan.

 

Primul dintre cele nouă episoade ale seriei Watchmen va debuta la HBO și HBO GO pe 21 octombrie.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.