Malaezu.ro

De ce am chiulit de la școală într-a 12-a

Povestea asta e super pe bune, chiar dacă titlul ei poate părea ușor clickbait. În fond depinde de fiecare ce vrea să afle de la un articol cu titlu de genul, deci dacă vei fi dezamăgit e doar vina ta.

Eram a 12-a în 2013, acum cinci ani. Îmi aduc aminte că abia începuse anul școlar, mă transferasem într-o clasă nouă ca să nu fiu nevoit să dau bacul la mate și, deci, să-l pic. Știu că într-o seară am văzut pe Facebook – încă era la modă Facebook pe vremea aia, nu era toată lumea pe Instagram pentru că au spart hackerii 50 de milioane de conturi – niște mesaje d-alea clasice de genul „cu cine mă văd mâine la.”

Știi despre ce vorbesc, probabil ai și tu prieteni care înaintea unui concert important întreabă public în social media ce prieteni mai au bilet. În fine, după „la-ul” ăla scria Webstock, despre care am presupus că nu-i o trupă rock dintr-o țară balcanică, so i Googled it. Eram atât de la început cu blogul și toate activitățile conexe încât am dat pe Google Webstock pentru că nu știam ce e. Și motivul pentru care zic treaba asta e ca să-ți arăt că nu-i nicio rușine să schimbi tabul pe Chrome și să cauți și tu Webstock acum; dar totodată și pentru că dacă vei căuta Webstock pe Google în viitor să-ți apară articolul ăsta.

Bun, și am aflat despre ce-i vorba, era o chestie super mișto unde se duc toți bloggerii și oamenii de comunicare, doar că pe-atunci nu știam ce-s ăia oameni de comunicare că, așa cum zice și titlul, eram a 12-a. Și fiind un eveniment așa mare m-am simțit prost că eu nu sunt prezent, dar apoi mi-am dat seama că dacă eu mă simt prost pentru că lipsesc de la un eveniment la 18 ani alți oameni s-ar putea să aibă o stare și mai nasoală. Asta, și mi-am adus aminte de tema la franceză care evident că avea prioritate pe lista frustrărilor mele.

Așa că mi-am făcut un plan. Nu știu dacă-ți mai aduci aminte de perioada liceului, dar planurile oricărui elev încep cu consultarea orarului. Nu poți să-ți faci un plan dacă ai test la istorie de la 10 la 11. Nu vreau s-o lungesc foarte mult, planul era să mă duc la primele ore la liceu și să plec de la ultimele ca să ajung la timp acasă pentru a urmări Webstock live pe net. Și, spoiler alert, fix asta am făcut.

Știu că te așteptai să mai ridic puțin suspansul și să descriu mai detaliat firul ăsta narativ după ce m-am chinuit în 400 de cuvinte să construiesc momentul, dar uneori viața e atât de simplă.

Ce vreau să spun cu asta e că, unu la mână, dacă ești la liceu și citești rândurile astea nu trebuie sub nicio formă să chiulești de la școală și, doi, începând cu următoarea ediție a Webstock n-am mai ratat niciuna, atât de mult mi-a plăcut ce-am descoperit. Anul ăsta sunt pentru încă o dată blogger ambasador al Webstock, eveniment ce va avea loc pe 5 octombrie; doar că anul ăsta nu chiulesc de nicăieri, că facultatea la SNSPA începe pe 8.

Dacă ai fost deja la cel puțin o ediție de Webstock atunci știi despre ce vorbesc, plus ca oricum s-ar putea să nu fi ajuns până aici cu lectura pentru că ai zis că „ăsta sigur e un articol d-ăla în care îți prezint avantajele participării la eveniment, lista de speakeri și taxa de înscriere.” Dar nu e genul ăla de articol, voiam doar să povestesc întâmplarea asta pentru cei care n-au ajuns încă la Webstock și se gândesc să-i dea o șansă, cum i-am dat eu acum cinci ani.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.