Malaezu.ro

Am văzut White Lines, o producție britanico-spaniolă scrisă de Álex Pina

Numele lui Álex Pina este și, cel mai probabil, va fi legat întotdeauna de hitul La Casa de Papel. Ceea ce poate fi sau nu un lucru bun. Practic omul a ridicat nivelul atât de mult încât acum publicul are așteptări mari de la toate proiectele care-i poartă numele.

Cel mai recent pe lista asta se înscrie o producție englezo-spaniolă numită White Lines, care păstrează același nivel ridicat de anxietate precum Fabrica de Bani și vine la pachet cu droguri, crime, orgii, petreceri sălbatice în Ibiza și un umor britanic irezistibil.

Dacă mă întrebi pe mine White Lines e un succes din toate punctele de vedere. Poate singurul său dezavantaj e dat de o poveste care, citită într-un synopsis online nu pare a spune prea multe. Dar urmărită prin ochii lui Pina îți dereglează total perspectivele.

Serialul de 10 episoade are la bază dispariția din urmă cu 20 de ani a unui tânăr dj englez aflat în Ibiza. Cadavrul său este descoperit două decenii mai târziu, iar sora sa alege să plece din Manchester până pe insula din Mediterană pentru a afla ce s-a întâmplat.

Zoe (Laura Haddock, pe care posibil s-o știi din filme precum Transformers: The Last Knight sau Guardians of the Galaxy) ajunge astfel captivă într-o poveste cu traficanți de droguri și petreceri extravagante ce iau ochii până și celor mai umblate influencerițe de pe Instagram.

Serialul oferă un umor britanic de cea mai bună calitate de la început și până la final, cu personaje aruncate în situații care te fac în același timp să râzi cu zgomot și să-ți prinzi inima în pumni de emoție. White Lines reușește să fie în același timp un thriller de o intensitate remarcabilă și o comedie fină.

Mai mult, o să-ți dai seama încă din primul episod că ai descoperit o nouă coloană sonoră care-ți va încărca playlistul pe Spotify în perioada următoare, cu piese alese impecabil pentru a completa firul narativ gândit de Pina. Însă am să-ți las cea mai mare surpriză a serialului ăsta să ți se descopere singură, pentru a nu-i răpi din farmec. Deși sfatul meu e să-i dai play cât mai repede, până n-o să ți se umple feedul de Facebook cu spoilere.

Primul sezon e deja disponibil pe Netflix, deci apucă-te de binging cu încredere.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.