Malaezu.ro

Mai e cineva care caută pe Youtube o melodie după ce a auzit-o în trailerul unui film?

Nu știu de voi, dar eu am momente în care citesc comentarii întregi postate la un trailer pe Youtube doar pentru că sper să-mi spună cineva cum se numește melodia care rulează pe fundal. Apoi, dacă găsesc melodia și o ascult, văd în comentariile ei oameni care spun că au ajuns acolo datorită filmului respectiv. Sunt genul ăla de piese care mi-ar plăcea să ruleze pe fundal în viața mea de zi cu zi, ca s-o facă mai palpitantă.

Sunt două categorii de trailere, din punctul ăsta de vedere: sunt unele gen ăsta de la Suicide Squad, unde-ți rulează în fundal Bohemian Rhaspody, o piesă care n-are cum să dea greș dacă e însoțită de niște imagini bune și altele gen cel făcut pentru filmul The Dark Knight, cu o coloană sonoră excelentă semnată de Hans Zimmer. Pentru mine, una dintre cele mai bune coloane sonore s-a regăsit în filmul Angels and Demons, acolo unde mai Zimmer m-a cucerit cu o piesă numită 160 BPM.

Printre cei mai cunoscuți producători din domeniu sunt, în mod categoric cei de la Two Steps From Hell. Nu cred să existe om pe lumea asta care să fi vizionat măcar câteva trailere pe internet și să nu fi auzit cel puțin o melodie d-ale lor; iar cei care-mi zic că habar n-au cine-s stimabilii ar putea să dea o căutare rapidă pe Youtube, căci s-ar putea să-și regândească strategia. Sau pot asculta aici piesa Protectors of the Earth, pe care posibil s-o fi auzit când intră pe teren fosta Steaua, actuala FCSB, viitoarea FC Fotbal Club Steaua București.

Partea cea mai faină e că toată muzica asta a fost strânsă la un loc și băgată într-un spectacol care ajunge la București: pe 27 aprilie la Sala Palatului va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului The Masterpiece Experience, în care acordurile muzicii electronice ultramoderne se vor îmbina cu cele ale „The Masterpiece World Symphony Orchestra”.

Pe scenă se vor regăsi 45 de instrumentiști care, cu ajutorul unor softuri speciale vor genera peste 320 de sound-uri diferite, concertul fiind completat de un spectacol de lumini create cu ajutorul a 12 lasere. Printre invitații speciali se numără Uyanda Bold, una dintre vocile care a impresionat marile scene din Statele Unite, dar și Eru Matsumoto, considerată de criticii muzicali drept una dintre cele mai sensibile și expresive violonceliste ale lumii.

Dacă vreți să veniți la spectacol vă puteți lua biletele online de aici, sau direct de la casele de bilete ale Sălii Palatului. Dacă mă întrebați pe mine, The Masterpiece Experience e unul dintre spectacolele pe care nu aveți voie să le ratați în viața asta; tocmai de aceea eu o să zic prezent! de la fața locului. Și, desigur, dacă am vorbit atât de mult despre trailere, nu pot încheia altfel decât cu trailerul evenimentului:

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.