Malaezu.ro

Barkskins, o miniserie despre masacrul unei colonii franceze debutează la National Geographic

Barkskins este o dramă istorică în 8 părți ce are la bază bestsellerul New York Times cu același nume publicat de laureta premiului Pulitzer Annie Proulx în 2016.

Povestea se învârte în jurul masacrului unor coloniști aflați în zona sălbatică a Noii Franțe (actuala provincie Quebec) la final de secol XVII. Regiunea este revendicată de englezi, de canadienii de la Hudson’s Bay Company, de băștinașii Kanien’kehá:ka (irochezi) și de francezi și riscă să se transforme în teatru de război.

În Lumea Nouă însă, la granița dintre civilizații, proscrișii și visătorii urmăriți de trecut și agasați de viața dificilă, de interesele divergente și de loialitățile încurcate au un atu: pot fi cine vor ei să fie, așa cum Rene Sel îi promite lui Charles Duquet încă din primul episod.

Astfel că misterul masacrului coloniștilor francezi devine unul greu de elucidat și subiectul central atât al romanului lui Annie Proulx, cât și al noii miniserii produse de National Geographic.

Din distribuție fac parte David Thewlis (Remus Lupin în seria de filme Harry Potter) în rolul lui Claude Trepagny, un proprietar de pământuri controversat și Marcia Gay Harden în rolul lui Mathilde Geffard, hangiță și cunoscătoare a tuturor intrigilor și secretelor ținutului.

Creatorul și producătorul seriei este Elwood Reid (The Bridge), care a lucrat alături de Scott Rudin (No Country for Old Men), Garrett Basch (The Night Of), Eli Bush (Lady Bird) și David Slade (Black Mirror: Bandersnatch). Alături de ei în calitate de producător se află, bineînțeles, și autoarea Annie Proulx.

Termenul de „barkskins” se referă la o serie de servitori din vremea coloniilor britanice de pe continentul american transportați din Paris pe teritoriul Noii Franțe pentru a curăța și cucerii zonele sălbatice găsite acolo.

Miniseria Barkskins a fost lansată în prezent în 172 de țări, urmând ca pe 7 august să debuteze cu episoade duble pe National Geographic. Ea va putea fi urmărită în fiecare vineri începând cu ora 22.

Tagged in:
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.