Malaezu.ro

Discovery va difuza documentarul Pandemia: COVID-19

Era doar o chestiune de timp până să apară un documentar pe tema asta. Un film de ficțiune pe subiect a fost deja făcut de canadieni, se numește Corona și este un one-shot ce prezintă șase vecini blocați într-un lift în momentul în care criza coronavirusului se afla abia la început.

Dar revenind la ale noastre, documentarul poartă numele Pandemia: COVID-19 și urmează să fie difuzat în România de Discovery Channel duminică, 5 aprilie de la ora 21:00. 

Sigur, subiectul e deja exploatat excesiv pe toate canalele și în toate modurile posibile, însă aș putea spune că un documentar difuzat de Discovery n-are ce rău să facă în contextul în care e plin online-ul de fake news și clickbaituri alarmiste.

Pandemia: COVID-19 își propune să exploreze fazele incipiente ale virusului și să explice cum s-a ajuns la o criză globală. Documentarul tratează aspecte ce țin de răspândirea sa rapidă, pornită din Wuhan, dar și modul în care probabil cea mai mare criză de sănătate a timpurilor noastre ne-a schimbat definitiv stilul de viață.

Persoanele intervievate vor oferi explicații cu privire la modalitățile de transmitere a virusului, dar și de tratament. Pornește din China și ajunge până în Statele Unite. Telespectatorii vor primi informații de la experți renumiți în medicină și mediul academic, oficiali guvernamentali și mărturii ale pacienților.

Preț de o oră, cât durează documentarul, vei putea afla mai multe și despre măsurile care au fost luate în alte țări, modul în care funcționează instituțiile în această perioadă în Statele Unite și felul în care au fost afectate școlile și afacerile locale, care au fost nevoite să fie închise pentru a opri răspândirea virusului.

Documentarul produs de ITN pentru Discovery Science îl are ca producător pe Nick Powell, alături de care se mai află Ian Russell și Sarah Jane Cohen.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

3 Comments

  1. Mitranescu.ro

    10 aprilie 2020 - 4:15 am
    Răspunde

    Nu am apucat sa-l vad, dar trebuie trecut neaparat pe lista de filme de vizionat in aceasta perioada 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.