Malaezu.ro

Ghicitori de lux pe tărâmul damelor de companie, la Riddler’s

În momentul în care mi-am schițat articolul ăsta, m-am gândit foarte serios la cum ar trebui să-l formulez și ce cuvinte să folosesc. Spun asta pentru că într-un alt articol am folosit din greșeală sintagma filme porno cu vampiri, și nu vreți să știți ce impact a avut treaba asta. O să înțelegei voi la ce mă refer, căci povestea ce urmează a fi spusă ar trebui să aibă undeva o bulină roșie, sau ceva. Nu c-ar fi ea vulgară, nici vorbă, ci că s-ar putea ca la finalul ei atât de multă lume să empatizeze cu locul respectiv încât se va forma o coadă la intrare.

Povestea e că niște polițiști corupți obișnuiau să aibă cândva niște bucurii pe la o anumită casă de toleranță; adică oamenii erau fascinați de piesele de colecție de-acolo, niște dame de companie cum nu vezi în afara Red Light District. Doar că echipajul nostru păcătuia ceva mai mult decât s-ar fi cuvenit s-o facă într-un astfel de locaș. Atunci când conducerea poliției din Districtul Roșu se schimbă, iar în fruntea sa vine acest James Gordon local, toată latura coruptă din branșă se află într-un pericol incredibil.

Ajunși înapoi la casa de toleranță ce le oferea cândva plăcere, polițiștii descoperă că una din damele de companie de acolo adunase dovezi împotriva lor. Dar cum lucrurile merg conform zicalei ia-o de unde nu-i, iar domnița era de negăsit, sarcina principală a așa-zișilor oameni ai legii devine aceea de a găsi și a scăpa de orice dovezi incriminatorii. Problema e că noua conducere a departamentului de poliție este în drum spre Red Light District, iar echipajul nostru de bravi corupți are maxim o oră la dispoziție să înlăture orice fel de amenințare la adresa integrității lor și să părăsească zona.

În cazul în care vă întrebați unde este acest District Roșu unde are loc întreaga poveste demnă de scenarii de film, adresa sa este strada Radu Calomfirescu nr. 12 și reprezintă de fapt jocul de escape room al celor de la Riddler’s. Din nou, dacă vă întrebați ce-i cu polițiștii corupți, trebuie să știți că voi sunteți aceia și că aveți 60 de minute să vă lăsați în urmă trecutul.

Ce mi-a plăcut foarte mult la Riddler’s Escape Room, pe lângă o recepție impresionantă, este modalitatea unică (cel puțin până la momentul publicării articolului ăsta) prin care se comunică din cameră cu exteriorul; adică partea aia în care întrebați de indicii. Le cereți cu ajutorul unui clopoțel minune pe care scrie ceva gen ring for sex, însă primiți răspunsul pe un telefon mobil. No, hai că nu e spoiler, că nu știți exact pe care telefon mobil, că voi sunteți mai mulți în cameră.

Dacă v-ați decis să faceți coadă la ușa casei de toleranță din Red Light District, aveți aici și o listă cu prețuri, cu precizarea că locul e destul de ieftin, comparativ cu plăcerea pe care ți-o oferă. Apropo, să nu fie cu supărare, o sugestie: parc-ar merge o reducere, ceva, pentru polițiștii (ăia pe bune, zic) care vin cu legitimațiile la ei. Că doar îs clienți fideli. Echipa de polițiști ce mi-a stat alături la evadarea din weekend a fost formată din Iulia, Emil, Ema, Raluca și Vlad.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.