Malaezu.ro

La ce mă uit în toamna asta: emisiuni tv, filme, seriale, fotbal

Nu ştiu câţi dintre voi or să găsească interesant ori util ceea ce scriu eu aici, dar m-am gândit că dacă şi-aşa am reuşit în timp să aduc pe blogul ăsta mai mult de trei cititori constanţi, să împărtăsesc cu aceia câteva din ideile şi recomandările mele. Vreau să vă prezint pe scurt în rândurile următoare (acum, cât încă nu am început facultatea) ce îmi propun să urmăresc toamna asta atât pe tv cât şi pe net.

Vreau să încep cu câteva seriale (noi şi vechi) de care aş vrea să mă ţin sezonul ăsta. Tocmai ce am văzut episodul pilot din Gotham, serialul produs de Warner Bros. Television şi distribuit de Fox Network, şi mi-a atras în mod plăcut atenţia. Povestea amplasată atemporal are însă un reper cronologic: moartea părinţilor tânărului Bruce Wayne. Gotham se învârte în jurul vieţii comisarului James Gordon (Ben McKenzie), dar şi a viitorilor mari antagonişti ai lui Batman: Pinguinul, Catwoman, Riddler sau Poison Ivy. Crima organizată din Gotham City ajunge la un nivel greu de imaginat, iar originile multor personaje legendare universului DC sunt prezentate pe parcursul poveştii. Ca de exemplu de ce Oswald Cobblepot (Pinguinul) merge strâmb.

Am urmărit primele două sezoane din Arrow şi îl aştept cu încredere şi pe cel de-al treilea. Încă un personaj DC (pentru că dacă e să fim fani, să fim până la capăt), Oliver Qeen (Stephen Amell) devine justiţiarul mascat din Starling City care se foloseşte de arcul şi săgeţile sale pentru a opri infracţionalitatea locală. Serialul urmăreşte în paralel atât povestea actualului Arrow cât şi viaţa trăită de un mai tânăr Oliver Qeen pe o insulă uitată de lume, şi drumul dus de acesta de la un tânăr bogat şi arătos la un erou nocturn autentic.

Tot din partea DC Universe şi CW Television Network aştept apariţia pe micile ecrane ale lui Flash, unul dintre cei mai rapizi eroi daţi vreodată de vreo bandă desenată. Cauza super-puterilor lui Barry Allen (Grant Gustin) este o furtună atipică declanşată de un accelerator de particule. Aştept episodul pilot de pe 7 octombrie pentru a putea veni cu mai multe detalii. Pe lângă cele trei de mai sus, în prima jumătate a lui 2015 vor reveni cu cel de-al treilea sezon alte două seriale pe care le-am urmărit şi pe care le apreciez: House of Cards (distribuit de Netflix) şi Da Vinci’s Demons (distribuit de Starz! Network).

Pe tv am cam o singură recomandare solidă: Masterchef. După plecarea celor trei chefi (destul de iscusiţi, dar şi destul de violenţi în limbaj), noul format al show-ului culinar de la PRO parcă s-a mai umanizat. Bine, nu la fel de umanizat cum e cel de pe Antena, care aduce puţin a Big Brother: Chef Edition. Atât Patrizia, Foa cât şi Adrian Hădean au dat dovadă de pricepere, experienţă şi calm, ştiu cum să îi apuce pe concurenţi şi cum să coboare pe pământ, printre amatorii culinari. Mărturisesc că m-am uitat şi la Vocea României cât mi-a permis timpul, iar comparativ cu aria de selecţie de la X Factor, vorbim de o calitate net superioară pentru protevişti. Cu toate că înlocuirea lui Brenciu cu Chirilă pare să fi oferit mai multă maturitate şi profesionalism show-ului, eu sunt obişnuit cu variantele US şi UK, iar ai noştri mai au mult de muncă.

Pe partea de cinematografie, octombrie se anunţă o lună plină. Aştept cu un interes ridicat Dracula: Povestea nespusăNume de cod: Spionul de noiembrieSerena şi Fury. Pentru noiembrie ţinesc (în funcţie de timpul liber pe care îl am la dispoziţie) Interstellar: Călătorind prin Univers, Saga Vikingilor şi The Hunger Games: Mokingjay Part 1. Dacă vreţi detalii despre fiecare, am pus câte un link pe numele lor. Asta, desigur, înainte să apuc să le văd, pentru că voi detalia şi pe blog ulterior.

În final, pe lângă ce-am prezentat mai sus, toamna asta aduce fotbal frumos atât din Champions League (unde sper ca Arsenal să-şi revină şi să câştige grupa), dar şi din Europa League (acolo unde îmi doresc să bată Steaua tot, iar cei de la Astra să facă mai multe puncte ca Oţelul pe vremea când juca în Ligă). Am renunţat la Liga 1 (şi datorită cabliştilor infecţi care mi-au luat meciurile din casă) însă urmăresc cât de mult pot din Premier League. Toamna asta se anunţă nişte meciuri chiar interesante în cel mai vechi campionat din lume: Manchester United – Everton, Chelsea – Arsenal, Manchester United – Chelsea, Manchester City – Manchester United, Liverpool – Chelsea sau Arsenal – Manchester United.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.