Malaezu.ro

Malaezu.ro, blogul de la capătul lui ’14

Mereu mi-a plăcut cum sună expresia asta, la capătul lu’ 14. Pentru că sunt cetăţean model de Pantelimon, cum m-arată buletinul, capătul lui 14 e locul acela unde staţiona tramvaiul ce obişnuia să circule prin cartier înainte să ne izoleze Onţanu de restul Bucureştiului. Deci, cum ar veni, inspirat din jocurile de cuvinte pe care le tot văd pe burtierele televiziunilor şi pe primele pagini ale ziarelor, îmi permit să afirm că sunt la capătul lui ’14; geografic şi calendaristic.

Scriam anul trecut (în chiar două articole) despre ce a însemnat 2013, despre evenimentele ce l-au marcat and so on. Am ales să schimb puţin registrul anul acesta şi să scriu despre evenimentele care m-au marcat pe mine şi, implicit, blogul de faţă de-a lungul lui 2014. Multe la număr, prea puţine însă faţă de ce-mi propun pentru 2015.

Ianuarie
Anul de graţie 2014 a început pentru mine undeva în afara Bucureştiului, în Voluntari, acolo unde am avut ocazia să o întâlnesc pe Nicole Cherry, să aflu câte ceva despre ea, să-i pun nişte întrebări, să primesc nişte răspunsuri. Nu a fost un interviu propriu-zis însă puştoaica mi-a atras atenţia prin maturitatea cu care vede viaţa la o vârstă fragedă. Luna ianuarie s-a încheiat însă într-o notă tristă, cu tragicul accident aviatic din Apuseni despre care a scris cam toată blogosfera de pe Pământ şi încă vreo alte două din Calea Lactee.

Februarie
Februarie marchează primele avanpremiere de film cu care iau contact de când sunt blogger (pentru că prima, prima a fost pe când aveam 9 ani sau ceva de genul), la RoboCop şi Vampire Academy. La ambele am reuşit să ajung cu ceva ajutor din partea Blogal Initiative; sărut-mâna, dragilor!

Martie
Martie a fost pentru mine o lună plină; pentru prima oară am fost blogger acreditat în cadrul unui festival de filme, pe numele său One World Romania, începând astfel să scriu despre ceea ce vedeam pe marile ecrane ale cinematografelor din capitală. Cu ajutorul lui Cristi care mi-a dat o invitaţie, am participat şi la conferinţele PROUD 8, unde am învăţat despre brandingul făcut prin storytelling. Iar bonusul lunii mi l-a oferit legendarul Fernando Hierro, fostul jucător al lui Real Madrid mi-a trimis cadou un tricou cu autograf, în urma campaniei Heineken #ShareTheSofa şi a unui dialog scurt pe Twitter.

Aprilie
Am făcut în aprilie un lucru nou şi inedit pentru mine, cel puţin din calitate de blogger. Dacă am mai vorbit şi înainte oamenilor cu diverse ocazii, în aprilie am fost prezent din nou în Voluntari, unde am susţinut o prezentare în cadrul săptămânii altfel. Aceeaşi lună a oferit şi alte două premiere: pentru întâia oară am văzut un film indian (foarte bun, ca idee), iar finalul lunii a deschis colaborarea cu Ro Image (odată cu filmul Fading Gigolo), primul dintre distribuitorii cu care m-am împrietenit pe anul acesta.

Mai
Colaborările cu distribuitorii de filme continuă şi în mai, avându-i în prim plan pe cei de la Media Pro Distribution. Am început în forţă colaborarea cu ei, odată cu lansarea filmului românesc #Selfie. Luna mai avea însă să marcheze şi sfârşitul activităţii mele de licean, fapt ce mi-a oferit prilejul să scriu câteva gânduri după 12 ani de şcoală.

Iunie
Marcată de febra Campionatului Mondial (despre care am scris în repetate rânduri), prima lună de vară mă găseşte prezent în cadrul conferinţei Top Social Brands, o bună analiză asupra social media şi a prezenţei brandurilor pe internet. Tot atunci am întâlnit-o pe Ana Odagiu la evenimentul de lansare a piesei sale (Noi doi) şi, deşi aflat în pregătiri de bac şi admitere, mi-am permis să le dau câteva sfaturi elevilor de clasa a opta despre cum să-şi aleagă liceul.

Iulie
Iulie a fost una dintre cele mai solicitante luni ale anului pentru mine, pentru că deşi mai toată lumea era în vacanţă eu aveam să mă confrunt cu celebrul examen de bacalaureat şi o admitere la FJSC ulterior. Examene pe care, evident, le-am luat cu brio. Între ele mi-am permis totuşi să fug puţin pe la mare, în Mamaia, acolo unde a avut loc prima ediţie Life in Color din România; ceea ce a însemnat multă mâzgă, vopsea, muzică bună şi distracţie. Iar apoi, întors în Bucureşti, reuşind să intru la FJSC, am ţinut neapărat să scriu adevărul despre studenţii la Facultatea de Mircea Badea.

August
Deşi înconjurat de examene, am reuşit să-mi petrec mare parte din vară în sălile de cinema, la vizionări de presă pentru filmele noi apărute. Luna august marchează o extindere a colaborărilor pe care le am în sensul ăsta, pe listă adăugându-se şi CineForum, odată cu avanpremiera de la Guardians of the Galaxy. Vestea tristă a acestei luni a fost moartea marelui actor Robin Williams, despre care am scris printre primii din ţară.

Septembrie
MediaPro Distribution avea să dispară în toamnă iar pachetul său de filme să fie preluat de un nou distribuitor, Freeman Entertainment. În septembrie am văzut şi primul film adus de ei în cinematografele din România, Into the Storm. Aceeaşi lună avea să marcheze prima mea prezenţă la Webstock, cea mai mare conferinţă dedicată social media din România.

Octombrie
A zecea lună din an a însemnat pentru mine trei evenimente majore; pe lângă începerea facultăţii. În ordine cronologică, la început de lună am avut plăcerea să-l cunosc pe Klaus Iohannis, pe atunci candidat al ACL la alegerile prezidenţiale, actualmente preşedinte al României. A urmat o vizită de două zile la Internet and Mobile World 2014, acolo unde am testat Google Glass, Oculus Rift sau noul model de telefon Mozilla; printre altele. La finalul lunii am fost prezent în cel mai nou magazin Vodafone din România, în Centrul Vechi al capitalei, la lansarea pe plan local a noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.

Noiembrie
Mi-am continuat colaborările cu distribuitorii de filme pe tot parcursul toameni, pentru ca în noiembrie să vizionez (cred eu) cel mai bun film al anului, Interstellar. Penultima lună a anului m-a găsit atât la Noaptea Devoratorilor de Publicitate dar şi la McDonald’s, gustând noile lor produse. Pe lângă asta, luna alegerilor m-a făcut să mă implic într-o campanie iniţiată de Asociaţia Pro Democraţia şi să îmi închid blogul în ziua votului din turul doi cu speranţa că cititorii mei vor alege să voteze în loc să stea pe internet.

Decembrie
Ultima lună din an a adus cu ea şi ultima conferinţă la care am participat în 2014, Future of Media. Pe plan cinematografic filmul Exodus: Gods and Kings a însemnat începutul colaborării dintre mine şi Odeon Film, al patrulea distribuitor din portofoliul meu. Rămân tot în zona de filme şi mă laud cu o excursie de o noapte la Bran, acolo unde s-a filmat Alt Love Building şi unde l-am văzut alături de actori şi de restul echipei în cadrul unei vizionări speciale. Anul mi l-am încheiat, spun eu frumos, susţinând o iniţiativă venită din partea lui Cristian Manafu de a oferi (cu ajutorul celor de la UTOK) tablete copiilor internaţi în secţia de oncologie a spitalului Fundeni.

Mâine, în ultima zi a lui 2014, voi publica pe blog un articol special în care voi desemna cele mai bune filme pe care le-am văzut anul acesta; iar apoi rămâne să ne citim cu bine în 2015!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.