Malaezu.ro

Am văzut noul Men in Black: International

Men in Black: International e al patrulea film al seriei și primul fără Will Smith. Ceea ce-l face în același timp interesant și foarte puțin interesant.

E interesant să vezi cum a evoluat franciza fără principalii ei piloni, asta mai ales dacă ești curios să-l vezi pe Chris Hemsworth încercând să fie Will Smith și reușind să fie mai mult Thor. Altfel, dacă ești genul ăla de nostalgic care aruncă cu pietre în producătorii de la Hollywood care mulg până la refuz o franciză pentru că problema creativității e destul de acută, atunci s-ar putea să nu-ți convină rezultatul.

Eu zic că noul Men in Black e bun; în limitele decenței. Adică e bun pentru seria asta. Are uriașul avantaj al tehnologiei și al efectelor speciale care contează foarte mult într-un film cu extratereștri. Serios, chiar se vede totul super mișto (eu l-am văzut în IMAX, ceea ce-ți doresc și ție).

Hemsworth e haios, deși efectiv n-ai cum să te uiți la el fără să ți-l imaginezi pe Thor; e și un easter egg în sensul ăsta spre final. Face niște glumițe d-alea proaste de școală generală, dar râzi la ele, că le duci lipsa, adulții din jurul tău probabil că nu le mai fac și viața e plictisitoare fără ele. Are o chimie mișto cu Tessa Thompson, că au mai jucat împreună și-n Ragnarok și se completează chiar ok. Repet, zici că-și continuă rolurile de acolo, sunt identice, exceptând faptul că acum Tessa Thompson nu mai e bețivancă.

În film mai apare și Liam Neeson, care-i mai bătrân decât te-ai aștepta și cred că-i primul film în care nu are parte de lupte corp la corp cu adversarii, ceea ce spune multe. Mai joacă și Emma Thompson, care cred că-i singurul membru al distribuției care-și reia rolul dintr-un film anterior.

Astea ar fi de bine. Acum… Povestea n-are absolut nicio bucățică oricât de mică de logică. Și nu zic asta căutând logică într-un film SF, ci logică în cursivitatea poveștii și în motivația personajelor. Se bat toți pe o armă super puternică (mna, clasic), dar absolut nimeni nu spune de ce o vrea. Te uiți, te distrezi, dar se termină filmul și tu nu înțelegi de ce s-a întâmplat în primul rând.

Mna, filmul nu-i prost în măsura în care nu te aștepți să fie bun. Nici primele filme Men in Black nu-s bune, să fim serioși, dar sunt amuzante. Fix așa e și ăsta. Și nu cred c-ar trebui să te simți vinovat la final dacă te-ai distrat. Sper să mai facă, mie-mi plac astea și le prefer în fața blockbusterelor care se iau în serios.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.