Malaezu.ro

Producătorul Narcos a făcut un serial despre cel mai mare caz de corupție din Brazilia

Recunosc: am făcut o pasiune pentru producțiile locale originale Netflix. Mai ales după ce am aflat mai multe despre strategia din spatele lor. Ultima descoperire a fost O Mecanismo (sau Mecanismul; sau The Mechanism), un serial brazilian despre, și aici citez din prezentarea sa, „cel mai mare scandal de corupție din istorie.” Eu n-am vrut să mă arunc chiar așa departe, mai ales că locuim în România, o țară cunoscută pentru posibilitățile unor scandaluri de corupție destul de mari.

Oricum probabil că O Mecansimo prezintă cel mai mare astfel de caz din Brazilia, lucru care nu-i foarte greu de dovedit, iar informațiile care-s la liber pe internet întăresc afirmația asta. Vorbim de o anchetă care-i încă în desfășurare și care (spoiler) a dus până în prezent la arestarea unui fost președinte brazilian pentru spălare de bani, la punerea sub acuzare a succesorului său și la investigarea succesorului succesorului său pentru corupție și obstrucționarea justiției.

Dacă vrei să afli mai multe despre toată povestea asta poți da un search pe Google cu Operation Car Wash, o să ai parte de o lectură cuprinzătoare.

Revenind la serialul de pe Netflix, el e produs de José Padilha, omul din spatele unei serii mult mai cunoscute: Narcos. Spre deosebire de Narcos, O Mecanismo apelează doar la o poveste reală, nu și la personaje autentice. Nu știu dacă sunt detalii ce țin de securitate, însă cel mai probabil a fost aleasă varianta asta pentru că altfel ar fi interferat cu o anchetă nefinalizată, lucru care nu-i tocmai convenabil. Dacă-ți va plăcea ce vei vedea atunci poți apela din nou la Sfântul Google și-ți va explica el mai bine ce personaj ce rol a avut, de fapt. Deși e destul de ușor de urmărit povestea și de făcut asocieri după.

E un personaj acolo cu probleme serioase de control al furiei, care la un moment dat te face și pe tine să te enervezi când îl vezi cât de nervos e el din orice, iar pe altul îl cheamă Chebab. Asemănător cu Narcos, serialul se bucură și de narațiunea celor direct implicați în ancheta respectivă, lucru care, dacă mă întrebi pe mine, face mai ușor de urmărit evenimentele și de înțeles motivele personajelor.

Având în vedere că serialul abia a fost lansat de Netflix (pe 23 martie), încă n-are un sezon secund confirmat. Dar tot având în vedere ce se întâmplă în Brazilia există suficient material pentru asta. Apoi cine știe, poate în câțiva ani o să avem și noi un serial românesc Netflix despre protestele #rezist, despre OUG 13 și despre cum a schimbat Dragnea două guverne PSD într-un an. Cu un carton d-ăla care zice că personajele sunt fictive și orice asemănare e pur întâmplătoare la început.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.