Malaezu.ro

Netflix lansează un serial interactiv în care va trebui să-i salvezi viața lui Bear Grylls

Știi Bandersnatch? Filmul interactiv produs de Netflix unde tu alegeai ce se întâmplă cu personajul principal? A generat ceva discuții la finalul anului trecut și a fost destul de popular.

Motiv pentru care Netflix mai bagă o fisă pe zona asta de conținut interactiv și lansează pe 10 aprilie serialul You vs. Wild, un proiect super ambițios de 8 episoade făcut împreună cu Bear Grylls. Poți zice că astfel Man vs. Wild, emisiunea lui Bear Grylls lansată în urmă cu mai bine de 10 ani, trece la un nou nivel.

Proiectul ăsta îți va da ție șansa să alegi ce să facă Bear Grylls, ce să mănânce, pe unde să se ducă, ce experiențe să trăiască. Totodată Netflix încearcă astfel să revitalizeze puțin ideea de „edutainment”, nișa aia de programe tv educaționale destul de neglijată de public. Dar treaba asta se poate schimba semnificativ odată ce intră în discuție componenta de interactivitate.

Altfel n-aș putea spune că deciziile tale vor influența foarte mult firul narativ al poveștii, ci mai degrabă au ca scop să te facă pe tine curios să vezi cum arată și celelalte variante și să tot dai play pentru a le descoperi pe toate. Cindy Holland, VP of Original Series la Netflix a zis că You vs. Wild nu va fi la fel de sumbru ca Bandersnatch, așa că nu te aștepta ca alegerile tale să-i ofere un sfârșit tragic protagonistului.

Netflix și-a luat câteva bobârnace după lansarea Bandersnatch și a fost acuzat că se folosește de producțiile interactive în scop de marketing, pentru a înregistra preferințele utilizatorilor și pentru a le face un profil cât mai exact. Dar mie-mi place că se exploatează nișa asta și Bandersnatch n-a fost doar un foc de paie, un caz singular. Cred că e nevoie de un brand puternic, gen Netflix, care să-și asume genul ăsta de conținut, iar odată cu succesul lui modelul va fi preluat și de alții.

Evident că filmele interactive nu vor putea înlocui vreodată filmele clasice, dar măcar pe zona de entertainment se pot face lucruri. Practic nu vorbim de o alternativă la vizionarea unui film, ci pur si simplu de o alternativă la petrecerea timpului liber. Că n-o să alegi niciodată un film interactiv dacă tu chiar ai chef să stai pe canapea și să vegetezi.

Mai jos teaserul, interactiv și ăsta, joacă-te cu el.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.